NHL:n runkosarjassa 891 pelattua ottelua ja pudotuspeleissä vyölle 54 kertynyttä mittelöä, sekä kokonaisvaltaisesti yhä äärimmäisen hyvä hyökkääjä, joka pystyy auttamaan nuorempiaan. Jussi Jokisen kokemus ja edelleen huikea taitomäärä aiheuttavat Edmontonille ensi kaudella ilonkiljahduksia.

Jo useamman kauden ajan nuorehkosta kokoonpanostaan tunnettu Edmonton Oilers teki nerokkaan pelilikkeen hankkiessaan suomalaiskonkarin. Monipuolinen ja taitava sekä joukkueen yksi kokeneimmista pelaajista tuo peliälyllään Oilersin hyökkäysketjuihin ja erikoistilanteisiin roiman annoksen osaamista.

Tasaisen hyvästä runkosarjasta huolimatta Edmonton tarvitsee vielä potkun lisää ratkaisuvoimaa ja nimenomaan johtajuutta sitä enemmän, mitä pidemmälle ensi kausi menee. Laitahyökkääjän arvoa ei mitata pisteissä, vaan kokonaisvaltaisessa kahden suunnan pelaamisessa.

Viime kaudella läntisessä konferenssissa kiekkoyleisön ällikällä lyönyt ja peräti neljänneksi sijoittunut Oilers tippui pudotuspeleissä toisella kierroksella Anaheim Ducksille ”halvasti”.

Kolmen maalin johdon tuhlaaminen kolmessa minuutissa ja kaksi peräkkäistä jatkoerätappiota pudotuspelien 2. kierroksella sekä paha tehottomuus ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa kertovat siitä, että lupaava Oilers tarvitsee juurikin tiukkoihin paikkoihin ja toisaalta myös johtoasemassakin pelaamiseen liideriä, rauhoittajaa.

Jokisesta on iloa Oilersin lisäksi myös Jesse Puljujärvelle, jonka todellinen läpimurto taalajäillä on tekemättä. Jossain määrin jopa turhan aliarvostettu Jokinen on kuitenkin sellainen pelaaja, joka tuo Oilers-leiriin järkyttävän määrän johtajuutta sekä pystyy auttamaan nuorempiaan.

Saappaat ovat isot, mutta Jokinen astuu niihin.