Kanadalaispuolustaja Marc Methot oli kahden eri liikkeen kohteena kesällä NHL:ssä.

Aiemmin Ottawa Senatorsia edustanut Methot poimittiin ensin laajennusdraftissa Vegas Golden Knightsiin.

Golden Knights päätti kuitenkin siirtää Methotia eteenpäin. Methot treidattiin piakkoin laajennusdraftin jälkeen Dallas Starsiin.

Senatorsissa Methot tuli tutuksi ruotsalaisen supertähden Erik Karlssonin luotettavana pakkiparina.

Dallasissa?

Olosuhteet eivät hirveästi muutu, sillä ensi kaudella Methot on Dallas Morning Newsin mukaan hyvin todennäköisesti toisen ruotsalaistähden, John Klingbergin pakkiparina.

– He molemmat ovat fantastisia puolustajia, Methot vertaili Karlssonia ja Klingbergiä lehdelle.

– Tuollaisille kavereille pitää vain antaa kiekkoa ja olla tukena luistellen vahvasti vierellä. Omasta mielestäni olen pystynyt ja pystyn tuohon, Methot jatkoi.

Klingbergin pakkiparina toimimisen lisäksi Methotia on suunniteltu isoon rooliin Starsin alivoiman puolelle.

Sinne seura on hankkinut uutta voimaa viime kauden jälkeen. Methotin lisäksi Stars poimi myös vahvana puolustavana sentterinä tutuksi tulleen Martin Hanzalin itselleen.

Alivoimapeliin Stars kaipaa petrausta, sillä se oli viime kaudella todella heikkoa. Alivoimaprosentti 73,9 oli Starsin seurahistoriassa huonoin viimeisten 20 vuoden ajalta.

– Jos haluaa olla jatkuvasti mukana pudotuspeleissä, niin sitä on oltava kärkijoukoissa erikoistilanteiden puolella. Iso osa niitä on alivoimapelaaminen. Jos haluaa voittaa tiukkoja pelejä, niin jäähyjä on vain pystyttävä tappaamaan. Seuraan tulleet kaverit ovat isossa osassa sitä, Starsin GM Jim Nill sanoi, viitaten Methotiin ja Hanzaliin.

Kaksikon lisäksi Stars nappasi itselleen myös venäläistähden Aleksandr Radulovin. Päävalmentajana tulevalla kaudella toimii Ken Hitchcock.

– Paperilla joukkue näyttää fantastiselta. Meillä on mainio valmentaja, joka pystyy tuomaan joukkueeseen rakennetta. Meillä on vahva maalivahtikaksikko, hyviä puolustajia ja hyviä hyökkääjiä. Kaikki palaset ovat olemassa. Nyt pitää vain pystyä suorittamaan, Methot analysoi.