Suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen löysi uuden osoitteen NHL:ssä, kun hän teki sopimuksen Edmonton Oilersiin.

Vasta Florida Panthersissa ulososton kohteeksi joutunut Jokinen, 34, allekirjoitti yhden vuoden mittaisen diilin Oilersin kanssa.

– Takana on hektinen ja raskas viikko, mutta nyt olo on helpottunut, Jokinen sanoi siirtonsa jälkeen Kalevalle.

Omien sanojensa mukaan Jokisella oli useampi vaihtoehto pöydällä, joista Oilers nousi ykköseksi.

– Itselleni oli tärkeintä päästä seuraan, joka tietää tasan tarkkaan, millaisen pelaajan he minusta saavat ja toisaalta se, että seuralla on minulle sopiva rooli. Kävin hyvät keskustelut Oilersin GM:n (Peter Chiarelli) ja päävalmentajan (Todd McLellan) kanssa. Heillä on tarvetta kaltaiselleni pelaajalle, Jokinen perusteli päätöstään, jatkaen:

- Minulta puuttuu Stanley Cup. Totta kai sekin oli minulle tärkeä kriteeri, että uudessa seurassa Stanley Cupiin on aito mahdollisuus. Oilersissa kaikki tärkeät ehdot täyttyivät – ja siksi fiilis on nyt hyvä.

Jokisen Oilers-sopimuksen julkistuksen yhteydessä esille nostettiin seuran toinen suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi. Jokista kaavailtiin heti mentoriksi nuorelle huippulupaukselle.

– Oli siitäkin asiasta puhetta, mutta ei se pääsyy hankkimiseeni ollut. Jesse on huikea lupaus, ja toivottavasti pystyn häntä auttamaan. Vielä en ole hänen kanssaan jutellut.

Jokinen saa nyt melkoisen megatähden joukkuetoverikseen. Oilersin ykköstähti kun on Connor McDavid, joka teki vasta 100 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

– Hän on tällä hetkellä varmaankin maailman paras pelaaja – tai vähintään samaa tasoa Sidney Crosbyn kanssa.

- Oilersissa on paljon hyviä palasia, mutta mahdollisuus pelata samassa joukkueessa McDavidin kanssa vaikutti myös minun ratkaisuuni, Jokinen myöntää.

Kalevan alkuperäinen juttu löytyy täältä.