Yhden vuoden ja arvoltaan 1,1 miljoonan dollarin sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa tehnyt Jussi Jokinen saanee uudessa, nuoressa joukkueessa ainakin jossain määrin johtajan roolia. Olympialaisten hopea- ja pronssimitalisti on öljypaitojen vanhin pelaaja.

Vastaavasti Oilersin nuorin pelaaja on Jesse Puljujärvi.

– Olen aina käytettävissä, kun hän tarvitsee. Hän on nuori kaveri, teen kaiken voitavani auttaakseni häntä kasvamaan pelaajana ja ihmisenä, Jokinen sanoo NHL:comille viitaten superlupaus Puljujärven auttamiseen.

Laitahyökkääjällä on jo kokemusta nuorten suomalaislupausten auttamisesta, sillä edellisessä seurassa Florida Panthersissa Aleksander Barkov ja Kalajoella syntynyt hyökkääjä olivat tiiviisti tekemisissä.

Mentorin roolin lisäksi kokeneelta Jokiselta odotetaan luonnollisesti myös tulosta, ja syystä. Dallas Starsin kesällä 2001 varaama suomalainen on paukuttanut taalajäillä runkosarjassa 891 otteluun messevät 186 maalia ja 360 syöttöä eli 546 pistettä. Pudotuspelien vastaava tilasto 54 koitoksessa näyttää lukemaa 17+15=32.

– He tietävät, minkälainen pelaaja olen ja mitkä ovat vahvuuksiani sekä mitä voin tuoda joukkueeseen. Luulen, että voin pelata juuri siinä ketjussa, missä minua eniten tarvitaan.

– Aloituksissa, alivoimalla ja ylivoiman pyörittämisessä voin auttaa joukkuetta. Pelaan siellä, minkä päävalmentaja (Todd McLellan) näkee parhaaksi joukkueelle, Jokinen tiivistää.