Melko hankalan tulokaskauden NHL:ssä pelannut Jesse Puljujärvi kerää nyt hehkutusta sieltä ja täältä.

Eilen suomikiekko.com kertoi TSN:n jääkiekkotoimittajan Craig Buttonin vaativan suomalaishyökkääjälle ensi kaudeksi pelipaikkaa NHL:ssä.

Nyt Edmonton Oilersia tarkasti seuraavat toimittajat ovat listanneet ”Puljun” Oilersin parhaaksi tulevaisuuden lupaukseksi.

Thehockeywriters-sivusto pyysi kolmea toimittajaa arvioimaan kymmenen parasta Oilers-lupausta. Kaikki kolme – Larry Fisher, Kelly Provost ja Shane Sander – sijoittivat Puljujärven ykköseksi.

Kaikki kolme olivat yhtä mieltä myös kakkosnimestä, Puljujärven kanssa samaa oikean laitahyökkääjän paikkaa pelaavasta Kailer Yamotosta. Tämän jälkeen äänet hajosivat. Suomalaispuolustaja Markus Niemeläinen sai Fisheriltä maininnan yhdeksännellä sijalla.

Arvioitsijat olivat sitä mieltä, että Puljujärvellä on hyvä mahdollisuus raivata itselleen paikka Oilersin kuuden kärkihyökkääjän joukosta ensi kaudella.

– Ei ole kovin monta nuorta pelaajaa, joissa yhdistyvät Puljujärven koko, nopeus ja taidot. Hän ei pelannut kuin 28 ottelua 40:stä ennen kuin hänet lähetettiin AHL:n Bakersfieldiin, mutta siellä hän lopetti kauden vahvasti. Hän pelasi useimmissa peleissä vastustajan parhaita puolustajia vastaan, mutta teki silti 28 pistettä 39:ssä ottelussa. Siirryttyään Bakersfieldiin hän alkoi laukoa enemmän, kirjoittajat havaitsivat.

Puljujärvi on Oilersin viime kesän ykkösvaraus (koko varaustilaisuuden 4.). NHL:ssä Puljujärvi sai viime kaudella kasaan tehot 1+7=8. NHL-uran avausmaali syntyi lupauksia herättävästi jo avausottelussa Calgarya vastaan, mutta sittemmin tahti hiipui. Puljujärvi sai vaihtelevasti jääaikaa noin 8 ja 14 minuutin väliltä per ottelu, kunnes vuodenvaihteen jälkeen tuli komennus AHL:ään.

– Nyt, kun Jordan Eberle on lähtenyt Oilersista (New York Islandersiin), Puljujärvellä on todella mahdolisuus ottaa isompi rooli. Oilers ei hankkinut vapaiden pelaajien markkinoilta ketään merkittävää vahvistusta. Myös tämä on organisaatiolta viesti siitä, että Puljujärveen luotetaan, jutussa kerrotaan.

Katso alkuperäinen juttu ja koko lista oheisesta linkistä.