Columbus Blue Jackets päätyi hieman yllättäen varaamaan toissa kesän NHL-draftissa kolmannella vuorolla Pierre-Luc Duboisin.

Moni oletti Blue Jacketsin varaavan suomalaislupaus Jesse Puljujärven, joka oli tarjolla vielä kyseisellä vuorolla.

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen ja muu seurajohto oli kuitenkin toisella kannalla.

Nyt Dubois on kolkuttelemassa NHL:n portteja. Kekäläinen itse on hyvin innoissaan seuran huippulupauksesta.

– Hän on niin iso kaveri ja hän on varmasti fyysisesti valmis pelaamaan NHL:ssä, Kekäläinen sanoo seuran verkkosivujen haastattelussa.

– Olin hyvin tyytyväinen hänen kehitysaskeliinsa viime kaudella. Varsinkin loppukaudesta ja pudotuspeleissä hän oli erittäin hyvä. Hän näytti mieheltä poikien seassa, Kekäläinen sanoi isokokoisesta kanadalaissentteristä.

Duboisille saattaa aueta paikka Blue Jacketsin kolmosketjun keskeltä. Tälle tontille seura etsii tällä hetkellä täyttäjää, sillä viime kaudella kyseistä roolia kantanut William Karlsson päätyi kesän laajennusdraftissa Vegas Golden Knightsiin.

– Hän (Dubois) saa mainion mahdollisuuden, koska meillä on tuo aukko täytettävänä. Sitä voi kantaa joko hän, Boone Jenner tai jopa Nick Foligno, jos hän pelaa sentterinä. Tuohon on olemassa monia eri vaihtoehtoja, joita aiomme käydä läpi. On myös mahdollista, että vielä nähdään treidi tai jonkun vapaan agentin värväys.

– Katsomme kaikki vaihtoehdot läpi. Lopulta kyse on siitä, kuka haluaa ja kuka pystyy kantamaan tuota roolia kaikista parhaiten, Kekäläinen pohtii.

Joka tapauksessa Kekäläisen puheista voi päätellä sen, että Duboisia ollaan tuomassa mukaan NHL:n karkeloihin tänä syksynä.

– Uskomme häneen, ja meidän näkökulmastamme hän on mainio lupaus. Aika kertoo, mihin hän istuu kokoonpanossamme.