Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen oli tekemässä hyvin isoa kauppaa aiemmin tänä kesänä.

Kaupan toisena osapuolena toimi Chicago Blackhawks, joka lähetti muun muassa venäläistähti Artemi Panarinin Columbukseen.

Blue Jacketsin puolelta merkittävin palanen oli Brandon Saad, joka palasi takaisin Chicagoon.

Kyseinen treidi herätti paljon mielipiteitä NHL:ssä.

Nyt Kekäläinen avasi liikkeen taustoja Blue Jacketsin verkkosivuilla.

– Enemmän tuossa kaupassa kyse oli siitä, että tarvitsimme todellisen käänteentekevän pelaajan. Kovan maalintekijän, joka on erityisen vahva ylivoimalla. Brandon Saad on toki mainio maalintekijä myös, mutta Panarin on nakuttanut molemmilla kausilla NHL:ssä yli 30 maalia, Kekäläinen aloitti.

– Hän (Panarin) on yksi NHL:n räjähtävimmistä pelaajista. Hän on hyvä laukoja, hän ampuu terävästi suoraan syötöstä ja hänellä on niitä taitoja, joita olemme etsineet. Hän on varmasti hyvin mielenkiintoinen pelaaja meille.

Kekäläinen mainitsi useaan kertaan ylivoimapelin, joka oli Blue Jacketsin yksi isoista vahvuuksista viime kauden alkupuoliskolla. Silloin Blue Jackets oli myös erittäin vahvassa lennossa.

Ylivoima alkoi kuitenkin yskiä kauden loppupuolella.

– Nyt siihen lisätään kaveri, joka pystyy laukomaan kiekkoa erittäin terävästi ja joka pystyy viimeistelemään. Nuo asiat tekevät ylivoimasta vielä huomattavasti vaarallisemman.

Panarinin lisäksi Blue Jackets nappasi itselleen myös nuoren hyökkääjän Tyler Motten.

Lähtijäpuolella oli Panarinin lisäksi myös ruotsalaisvahti Anton Forsberg.

– Monet seurat kyselivät hänen (Forsbergin) peräänsä, Kekäläinen paljasti.

– Tarvitsimme kovan vastineen, ja Motte oli pelaaja, joka on ollut meillä tarkassa seurannassa. Hän pelasi samassa joukkueessa Zach Werenskin kanssa toissa kaudella. Seurasimme käytännössä melkein jokaisen Werenskin pelin joko scouttien tai kehitysvalmentajien toimesta. Näimme samalla paljon Motten otteita.

– Olemme hyvin tietoisia hänen kyvyistään ja siitä potentiaalista, mikä hänellä on, innostunut Kekäläinen sanoi toisesta joukkueensa uudesta pelaajasta.