Florida Panthers kaappasi itselleen Tapparan viime kauden tehohyökkääjät, kun Henrik Haapala (kuvassa) ja Sebastian Repo solmivat seuran kanssa sopimukset.

Nyt molemmat suomalaiset ovat osallistuneet Panthersin harjoitusleirille. Nuoret suomalaiset keräävät seurajohdolta ylistyssanoja.

– Te aivan varmasti todella pidätte meidän nuorista pelaajistamme. Tällä viikolla olin erittäin vaikuttunut Henrik Haapalasta, Owen Tippettistä ja Sebastian Revosta, kehui seuran GM Dale Tallon NHL.comille.

NHL-seurassa uskotaan vahvasti siihen, että molemmat suomalaistulokkaat ovat valmiita hyppäämään NHL-jäille. Seurajohto tietää, että ammattilaiskiekkoilu kotimaisessa Liigassa on vienyt nuorukaisia eteenpäin.

– Fyysisesti he erottuivat. Molemmat pelasivat ammattilaiskiekkoa muutaman vuoden, ja he ovat pelillisesti edellä joitakin meidän 18-vuotiaita varauksiamme. Se on hyvä asia, kuvailee puolestaan seuran henkilöstöpäällikkö Bryan McCabe.

Heti alkuun Haapalaa on testattu Panthersin kärkiketjuissa, sillä hänet on jääharjoituksissa istutettu huippusentteri Vincent Trocheckin rinnalle.

– Olin erittäin vaikuttunut Haapalasta. Hän oli loistava tällä viikolla. Hän on nopea ja luova pelaaja. Hän istui hyvin meidän kakkosketjuumme, Tallon sanoo.

Liigan pistepörssin 60 tehopisteellään viime kaudella voittanut Haapala suhtautuu rauhallisesti tulevaan kauteen.

– He sanoivat, että antavat minulle mahdollisuuden nousta joukkueeseen. Jos saan paikan, sitten saan. Jos en, niin sitten en. Uskon, että Florida on paras paikka minulle, hän linjaa.

21-vuotiasta Repoa kuvaillaan seuran sisällä puolestaan pelaajaksi, jolla on fysiikkansa ansiosta mahdollisuus tarttua alempien ketjujen rooliin.

– Otin aika isoja askeleita viime kaudella. Mielestäni olen kokonaisvaltainen pelaaja, sillä pystyn pelaamaan molempiin suuntiin. Kehityin selvästi puolustuspelaamisessa, Repo sanoo.

Nuoren hyökkääjän mielestä ammattilaispelit olivat hänelle oikea tie ennen NHL-sopimusta.

– Olen pelannut paljon sellaisia pelaajia vastaan, jotka ovat ehkä vahvempia kuin juniorisarjoissa. Olen valmis NHL-peleihin, Repo sanoo.

Jos otteet Panthersin mukana jatkuvat yhtä vahvoina, saatetaan NHL-joukkueen kokoonpanossa nähdä kolme entistä Tappara-hyökkääjää, sillä seuran kirkkain tähti on Aleksander Barkov.