Detroit Red Wingsin tshekkivahti Petr Mrazek jäi yllättäen suojaamatta NHL:n laajennusdraftissa.

Mrazek, 25, lähti viime kauteen Red Wingsin ykkösvahtina, mutta mikä onkaan nyt tilanne?

33-vuotias Jimmy Howard sai suojauksen, vaikka Howardin sopimus on kalliimpi kuin Mrazekin.

Taustalta paljastui varsin kovia tietoja.

– Mrazek ei ollut tyytyväinen siihen, ettei Red Wings pystynyt treidaamaan Howardia viime kesänä. Kaiken lisäksi jatkosopimusneuvottelut olivat varsin vaikeita, ja lopulta tahot päätyivät vain kahden vuoden mittaiseen jatkoon. Henkisellä puolella Mrazekilla on ollut aina kova itseluottamus, mutta joskus hän on ollut mitä ilmeisemmin hieman liian itsevarma ja koppava. Organisaation sisältä tulleiden viestien mukaan hän oli entistä vaikeammin valmennettava tapaus viime kaudella, MLive.com-sivustolla kirjoitetaan.

The Athleticin mukaan Red Wings yritti treidata Mrazekin ennen laajennusdraftia, mutta tämä ei onnistunut.

– Asiat lähtivät sivuraiteelle viime kaudella, ja organisaatiossa on riittänyt huolia siitä, miten hän vastaa tähän. Sen sijaan, että hän olisi pureutunut ongelmiin ja yrittänyt päästä niistä eroon kovan työnteon avulla, useiden lähteiden mukaan hän vain käänsi ongelmat muiden syyksi.

Myös Athleticissa jaettiin varsin kovia syytöksiä Mrazekia kohtaan. Tai jos ei syytöksiä, niin ainakaan viestit eivät ole kovin positiivisia.

– Työmoraali ei ole ollut koskaan ongelma Detroitissa. Heillä johtavien pelaajien osalta on tapahtumassa muutoksia. Nyt heillä on kaveri, joka ei halua tehdä töitä, ja hänen pitäisi olla heidän ykkösvahtinsa, NHL-lähde Detroitin organisaation puolelta kertoi sivustolle.

Tilanne voikin pahentua entisestään, jos Vegas Golden Knightsin GM George McPhee ei valitsekaan Mrazekia tulevassa laajennusdraftissa. Tämä on täysin mahdollista, sillä Vegas todennäköisesti valitsee Pittsburgh Penguinsin Marc-Andre Fleuryn ykkösvahdikseen. Näin Mrazek pitäisi treidata muualle, eikä tämä tehtävä ole ollut aivan helpoimmasta päästä.