Pittsburgh Penguinsin venäläistähti Jevgeni Malkin oli vahva ehdokas NHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi tänä keväänä.

Malkin vei pudotuspelien pistepörssin nimiinsä (25 ottelua, 10+18=28), mutta kuten viime keväänä, myös nyt MVP-palkinto ojennettiin Sidney Crosbylle.

Urallaan Malkin on voittanut Stanley Cupin kolme kertaa Penguinsin paidassa. Hän on noussut myös seurahistorian isoimpien legendojen joukkoon.

Silti, aiemmin tänä vuonna, 30-vuotias Malkin jätettiin ulkopuolelle, kun valittiin NHL:n kaikkien aikojen sata parasta pelaaja.

Valintaraati kokosi NHL:n juhlavuoden kunniaksi listan, jolle Malkin ei mahtunut mukaan.

Tätä ratkaisua ihmeteltiin kovasti jo julkistuksen yhteydessä.

Eikä ihmettely ole kadonnut minnekään.

Penguinsin GM Jim Rutherford palasi asiaan finaaleiden ratkeamisen jälkeen.

– Sitä voisi olettaa, että ”Geno” mahtuisi sadan parhaan joukkoon, eikö niin? Ehkä voimme äänestää uudelleen tänä vuonna ja saamme hänet TOP 101:n joukkoon. Se oli iso pettymys minulle, mutta se on ihan oma tarinansa, Rutherford kertaili Yahoon mukaan.

Rutherford sai kuitenkin hymyillä Penguinsin harvinaislaatuiselle saavutukselle, kun Stanley Cup lähti seuran matkaan myös tämän kauden päätteeksi.

Edellisen kerran kahtena vuotena putkeen mestaruuden on napannut Detroit Red Wings, joka onnistui kyseisessä tempussa 1997 ja 1998.