Kevään 2010 Suomen mestari Ilari Filppula palaa Liigaan ja Turkuun. Reilut seitsemän vuotta sitten TPS:n paidassa kultaa juhlineen sentterin mukaan nyky-TPS:ssä on selkeästi nuoria ja lupaavia pelimiehiä sekä vastaavasti kokemusta ja johtajuutta.

Filppula itse kokee tuovansa värikkääseen joukkueeseen panoksellaan kokonaisvaltaisuutta.

– Olen kypsempi ja luotettavampi puolustussuuntaan. Pelasin aikaisemmin enemmän vaihto kerrallaan, mutta nykyään näen pelin isompana kokonaisuutena. Haluaisin itse nähdä, että olen monipuolisempi ja monikäyttöisempi pelaajana, keskushyökkääjä sanoo TPS:n verkkosivuilla.

TPS-kausien välissä Filppula pelasi ulkomailla AHL:ssä, KHL:ssä, NLA:ssa ja SHL:ssä. Keskushyökkääjän mukaan suomalaiset ovat joukkuekavereitaan nöyrempiä, sillä esimeriksi valmentajan sanoja ei kyseenalaisteta.

̶ Parissa muussa maassa kävi niin, että pelaajat nousivat valmentajaa vastaan. Siinä saattoi tulla paljonkin sanaharkkaa, mikä ihmetytti minua usein. Mielestäni tietyntasoinen diktatuuri toimii jääkiekossa paremmin kuin se, että kaikki saavat olla koko ajan omaa mieltään asioista, Filppula analysoi.

Alkavalla kaudella TPS:n vahvuus on siis Filppulan kaltaisten pelimiesten tuoma kokemus ja sen vastapainoksi nuoruus. Filppulan lisäksi etenkin Eric Perrin on kokeneemmalta osastolta pelaaja, joka pystyy johdattamaan monipuolista joukkuetta kohti menestystä.

– En ole ikinä pelannut hänen kanssaan samassa joukkueessa, mutta olen kuullut hänestä paljon kaikkea hyvää, Filppula kehuu.

Tehopisteet eivät miehen omien tavoitteiden mukaan ole henkilökohtaisella tasolla oleellisin asia, vaan juurikin esimerkin näyttäminen. 35-vuotias sentteri haluaa olla osana joukkuetta, joka taistelee kirkkaimmista mitaleista.

– Viime kausi osoitti sen, että Tepsi on tehnyt todella hyvää työtä. Vaikka pudotuspelit eivät menneet niin kuin odotettiin, runkosarja näytti sen, että joukkueessa on paljon potentiaalia ja sillä on hyvä mahdollisuus menestyä. Tällä iällä on erittäin oleellista, että pääsee sellaiseen seuraan, jossa pääsee kamppailemaan mestaruudesta. Se on iso syy, miksi tulin Turkuun, vankka kahden suunnan sentteri huomauttaa.

Lähde: TPS.