Helsingin IFK on tehnyt viime kauden päätyttyä muutaman laadukkaan hankinnan ensi kauden kokoonpanoonsa, mutta joukkueen rakentaminen on edelleen pahasti kesken.

Uuden päävalmentajan Ari-Pekka Selinin puheista paistaa läpi, että tuore HIFK-käskijä odottaa vielä vahvistuksia ennen kauden alkua.

– Ainakaan vielä meillä ei ole sellaisia, jotka nousevat reilusti toisten yli. Mutta neljä laadukasta kenttää saamme jalkeille, hän sanoi Kiekkoareenan haastattelussa.

HIFK:lla on tosiaan laatupelaajia, mutta avainpelaajien rinki on sen verran kapea, ettei se kestä pitkän kauden aikana edes muutamaa pitkää loukkaantumista.

Maanantaina HIFK-fanit kokivat karvaan pettymyksen, kun 27 maalia toissa kaudella HIFK:n paidassa iskenyt Tomas Zaborsky solmi sopimuksen Tapparan kanssa. Lisäksi tähtisentteri Teemu Ramstedt ilmoitti aikaisemmin, että hän etsii työnantajaa ensi kaudeksi ulkomailta.

Seuraavaksi HIFK:n kannattajat saavat jännittää 17-vuotiaan superlupauksen Miro Heiskasen kohtaloa NHL:n varaustilaisuudessa.

Ensimmäisten pelaajien joukossa varattavalla Heiskasella on sopimus HIFK:n kanssa ensi kaudesta, mutta kärkivarauksena hänen tiensä saattaa viedä jo syksyllä rapakon taakse. Paljon riippuu siitä, mikä seura hänet varaa.

Heiskasen lähtö olisi erittäin kova takaisku HIFK:lle, sillä joukkueen alakerta näyttää muutenkin melko kapealta verrattuna Liigan kärkijoukkueisiin.

HIFK:n joukkueen rakentaminen ensi kaudeksi on tähän asti jättänyt liikaa kysymysmerkkejä siihen nähden, että seuran pelaajabudjetti on jälleen sarjan kärkitasoa.