Anaheim Ducksilla on suuri päätös lähiaikoina edessä suomalaispuolustaja Sami Vatasen kanssa.

Vatanen on pyörinyt läpi kauden siirtohuhuissa tulevan NHL:n laajennusdraftin takia. Ducksilla on organisaatiossa lukuisia huippupuolustajia, jotka seuran täytyy suojata Vegasin mahdolliselta valinnalta.

TSN:n toimittaja Pierre LeBrun ei kuitenkaan näe Ducksin tilanteessa ongelmaa, vaan päinvastoin.

– Aika moni katsoo Anaheimin tilannetta tulevassa laajennusdraftissa ja luulee, että heillä on ase ohimolla. En kuitenkaan usko, että he ajattelevat niin. He ovat nimittäin loistavassa tilanteessa, koska moni NHL-seura tarvitsee tällä hetkellä puolustukseen vahvistuksia, LeBrun kertoo TSN:n sivuilla.

LeBrunin mukaan Vatanen jäisi tällä hetkellä ulos kolmen suojattavan puolustajan joukosta, eikä Ducks halua menettää suomalaistähteään ilmaiseksi Vegasiin.

– Anaheimilla on yksi pelaaja jonka he ovat valmiita kauppaamaan ja hän on Vatanen. Minulle on kerrottu, että kasa joukkueita on hänen perässä. Ainakin Toronto Maple Leafs, Tampa Bay Lightning ja New Jersey Devils tavoittelevat häntä, mutta moni muukin seura on hänen perässä.

Vatanen pelasi tällä kaudella tilastollisesti alakanttiin, koska 71 ottelussa syntyi vain kolme maalia ja 24 tehopistettä. Pudotuspeleissä 26-vuotias jyväskyläläinen summasi yhden maalin ja kuusi tehopistettä 12 kamppailuun.

4,9 miljoonan dollarin kausipalkkaa tienaavan Vatasen sopimus päättyy vuoteen 2020.