Suomalaipuolustaja Urho Vaakanainen ei olisi voinut toivoa itselleen juuri parempaa paikkaa NHL-unelman jahtaamiseen kuin Boston Bruins.

Vaakanaisen varaaminen ajoissa oli sekä pelaajalle että seuralle loistava asia. Bruins on määrätietoisesti rakentamassa omista varauksistaan tulevaisuuden puolustustaan.

Seura on jo kolmena vuotena putkeen varannut puolustajan ensimmäisellä vuorollaan.

Viime vuonna Bruins varasi ensimmäisellä kierroksella Charlie McAvoyn, joka pelasi jo tällä kaudella isossa roolissa ensimmäiset ottelunsa ja oli mukana pudotuspeleissä.

Puolustuksen jälleenrakennus on Bruinsin isoin haaste tällä hetkellä. Esimerkiksi 40-vuotiaalla Zdeno Charalla on sopimusta enää yksi vuosi jäljellä, eikä uusia soihdunkantajia ole seurassa jonoksi asti.

Tämän takia Vaakanaisella on kaikki mahdollisuudet napata iso rooli itselleen Bruinsin puolustuksesta. Vielä ensi kaudella Liigassa jatkava puolustaja on kokonaisvaltainen pelaaja, eli juuri sitä, mitä Bruins tulevaisuudessa tarvitsee.

Bostonilla on kiekollisia puolustajia, kuten McAvoy sekä Torey Krug, mutta Vaakanaisen kaltaiselle kahden suunnan puolustajalle riittä kysyntää.

Suomalaislupauksen harteille lasketaan Bostonissa paljon vastuuta seuraavien vuosien aikana.

Vaakanaisella on ensi kauden kattava sopimus SaiPan kanssa.