Nashvillen kaduille odotetaan torstaina ja sunnuntaina jopa sataatuhatta juhlivaa ihmistä. Torstaina (Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä) kaupungin ylpeys Predators pelaa Stanley Cup -finaalien viidennen ottelun Pittsburghissa. Sunnuntaina on vuorossa kuudes ottelu, jossa mestaruus on jo katkolla jommallekummalle.

Kantrikaupungissa vietetään torstaista sunnuntaihin myös kahta suurta musiikkijuhlaa, CMA-ja Bonnaroo-festivaaleja. Jääkiekon ja musiikin ystävien odotetaankin valtaavan kaupungin kadut sankoin joukoin.

Nashvillen pormestari Megan Barry, kaupungin turismista vastaavat virkailijat sekä Predatorsin ja CMA:n edustajat ovat kertoneet uusista, entistä mittavammista juhlajärjestelyistä.

– Se, mitä tässä kaupungissa ja seutukunnassa tällä hetkellä tapahtuu Predatorsin, Bonnaroon ja CMA:n ansiosta, on aivan eeppistä, massatapahtumien järjestelyihin erikoistunut johtaja Butch Spyridon sanoi The Tennessean -lehden verkkosivuilla.

– Olen melko varma, että mikään muu kaupunki tässä maassa ei saisi tällaisia juhlia järjestettyä, Spyridon lisäsi.

Nashvillen kaduille pystytetään tulevia Stanley Cup -finaaleja varten muun muassa kaksi jättimäistä screeniä. Ottelu näytetään jumbotronilta myös Predatorsin kotihallissa Bridgestone Arenalla, jonne myydään 13000 pääsylippua.

Jonkinlaisen käsityksen tulevien juhlien mittakaavasta saa, kun sitä vertaa kaupungin muihin massatapahtumiin. Yhdysvaltain kansallispäivän, 4. heinäkuuta, juhlissa Nashvillen kaduilla on yleensä noin 150000 ihmistä. Uudenvuodenjuhlien väkimäärä liikkuu 100000–150000 välillä.

– Olemme pitkään puhuneet, mitä jos ja kun tämä joskus tapahtuu; miten hienoa siitä voisi tulla. No, nyt juhlien onnistuminen on kaupunkilaisista itsestään kiinni. Odotamme juhliin yli sataatuhatta ihmistä, ja siihen olemme myös valmistautuneet, Spyridon sanoi.