Pittsburgh Penguins teki omalla tavallaan historiaa jo tänä keväänä, kun se otti toisen peräkkäisen mestaruuden NHL:ssä.

Palkkakaton tulon jälkeen (2005) mikään NHL-seura ei ollut voittanut kahta mestaruutta putkeen.

Toisen mestaruuden jälkeen kysymykset kääntyivät nopeasti jo tulevaan.

Voisiko Penguins voittaa kolmannen peräkkäisen mestaruuden?

– Miksi ei?, Penguins-puolustaja Ian Cole heitti NHL.com:n mukaan.

Las Vegasissa toimivan vedonlyöntiyhtiö Bovadan mukaan Penguins on ennakkosuosikki myös ensi kautta kohti mentäessä.

Bovada antoi Penguinsin mestaruudelle kertoimen yhdeksän. Taakse jäävät muun muassa Chicago Blackhawks ja Edmonton Oilers, joiden kerroin on 12.

Ennakkosuosikin asemaan on monia syitä.

Iso juttu on se, että Penguinsin runko ei ole hajoamassa mestaruuden jälkeen.

Tähtipelaajilla, kuten Sidney Crosbylla, Jevgeni Malkinilla, Kris Letangilla ja Matt Murraylla on sopimukset.

Penguinsille on myös kasvanut uusia nuoria tähtiä, jotka ovat luomassa leveyttä runkoon. Tästä esimerkki on muun muassa Jake Guentzel, joka hurmasi kevään pudotuspeleissä.

Kaiken lisäksi Penguinsilla on tilaa operointiin palkkakaton alla. Penguinsin GM Jim Rutherford saanee lisää pelivaraa, kun pitkäaikainen ykkösvahti Marc-Andre Fleury vaihtaa maisemaa kesän aikana.

Penguinsilla on muutamia rajoitettuja vapaita agentteja eli (Conor Sheary, Justin Schultz ja Brian Dumoulin), jotka ovat kuittaamassa selvän palkankorotuksen. Heistä Penguins tuskin luopuu.

Todennäköisesti ainoa tuntuva menetys on Nick Bonino, joka on kesällä rajoittamaton vapaa agentti. 1,9 miljoonaa dollaria kaudesta tienannut jenkkisentteri saanee markkinoilta selvän palkankorotuksen. Tähän Penguins ei pystyne vastaamaan.

Edellisen kerran NHL:ssä kolmeen peräkkäiseen mestaruuteen on yltänyt New York Islanders. Tämä tapahtui 1980-83, jolloin Islanders nappasi neljä peräkkäistä mestaruutta.