Kuten Kauppalehti eilen kertoi, Jokerit ja Helsingin IFK järjestävät tulevana talvena kaksi erillistä ulkoilmaottelua Helsingissä. Pelipaikkana toimii Kaisaniemen puisto.

Jokerit kohtaa KHL-ottelussa SKA Pietarin lauantaina 2. joulukuuta. HIFK ja Kärpät iskevät yhteen Liigan merkeissä tiistaina 5. joulukuuta. Tapahtumakokonaisuus kulkee nimellä Helsinki Ice Challenge, ja se on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa.

Jokerien ja SKA:n otteluun liittyy muitakin juhlavuosia, sillä Jokerit juhlii 50. kauttaan ja KHL:ssä käynnistyy 10-vuotisjuhlakausi.

Kaisaniemen puistoon rakennetaan otteluja varten peräti 18000 hengen katsomot, ja valtaosa paikoista on seisomapaikkoja.

Paikka on sikäli merkittävä ja historiallinen Suomen jääkiekkoilussa, että lajin katsotaan saaneen Suomessa alkunsa Siltasaaren ja Kaisaniemen välisellä lahdella jo ennen Suomen itsenäistymistä. Suomen Luistinliitto otti jäähockeyn nimellä tunnetun lajin ohjelmaansa vuonna 1927, ja siitä lähtien Kaisaniemessä on pelattu jääkiekkoa säännöllisesti.

Lähde: Jokerien tiedote.