NHL:n pudotuspelit päättyivät Pittsburgh Penguinsin juhliin.

Sama mestari toisena vuotena peräkkäin.

Pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby.

Sama mies toisena vuotena peräkkäin.

Conn Smythe Trophy, eli MVP-pysti on ainut pelaajien henkilökohtainen palkinto pudotuspeleissä. NHL.comin toimittaja Shawn P. Roarke päätti jalostaa ideaa ja hän jakoi useamman palkinnon pudotuspeleissä nähtyjen suoritusten perusteella.

Näissä mukana oli muun muassa Pekka Rinne, joka keräsi kovasti kritiikkiä finaalien aikana.

Roarken näkemyksen mukaan Rinne oli pudotuspelien paras maalivahti.

– Kyllä, hän oli vaikeuksissa finaalien vierasotteluissa, mutta hän oli Predatorsin arvokkain pelaaja ja isoin syy sille, miksi Predators ylipäätään ylsi finaaleihin. Varsinkin sen jälkeen kun Predators menetti Ryan Johansenin konferenssifinaaleissa. Predators dominoi kotiotteluita pudotuspelien aikana, missä Rinne oli iso tekijä. Yhteensä yhdeksässä kotipelissä hän päästi korkeintaan kaksi maalia, ja hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa oli vain 1,96. Torjuntaprosenteissa (93,0) hän oli kärkisijoilla, Roarke käy läpi.

Pudotuspelien parhaaksi puolustajaksi Roarke nimesi Predatorsin Roman Josin, tulokkaaksi Penguinsin Jake Guentzelin ja parhaaksi valmentajaksi Penguinsin Mike Sullivanin.

Rinne mahtui mukaan myös tähdistökentälliseen. Puolustukseen Roarke valitsi Josin lisäksi Ottawa Senatorsin Erik Karlssonin. Kaikki hyökkääjät tulivat Penguinsista, kun Roarke otti mukaan Crosbyn lisäksi Jevgeni Malkinin ja Phil Kesselin.