NHL:ssä eri seurojen johtoportaissa näkee paljon entisiä huippuluokan pelaajia, jotka ovat siirtyneet toimiston puolelle.

Esimerkkejä ovat muun muassa Tampa Bay Lightningin GM Steve Yzerman, Los Angeles Kingsin GM Rob Blake ja Colorado Avalanchen GM Joe Sakic.

Kaikki he tulivat tutuiksi kovan luokan tähtinä pelaajaurien aikana.

Edmonton Oilersia edustava tähtihyökkääjä Milan Lucic haaveilee samankaltaisesta urapolusta.

– Rakastan kaikkea, mikä liittyy joukkueen rakentamiseen. Olisi mahtavaa päästä johtopuolelle joku päivä, Lucic sanoi Vancouver Sunin mukaan.

– Olen ollut mukana tässä sarjassa jo 10 vuoden ajan ja olen nähnyt sen, miten asiat etenevät. Koko ajan tulee seurattua sitä, millaisia talentteja sarjassa on ja millaisia liikkeitä joukkueet tekevät. Joskus sitä pyörittelee päätään niiden keskellä, Lucic jatkaa.

Oilers-hyökkääjällä yksi esimerkkitapaus löytyy muutaman vuoden takaa.

Lucic ihmetteli suuresti sitä, miten Toronto Maple Leafsista Pittsburgh Penguinsiin treidattu Phil Kessel sopisi uuteen ympäristöön.

– Mietin, että ”tuo ei tule toimimaan ollenkaan”. Kenen kanssa Phil edes pelaisi? Hän on kuitenkin kiekkokontrollipelaaja, hän haluaa olla rakentamassa peliä. (Sidney) Crosby ja (Jevgeni) Malkin ovat samalla tapaa kiekkokontrollipelaajia. Noh, he ovat voittaneet Stanley Cupin kahdesti tuon jälkeen.

– Kaikki tuollaiset asiat kiinnostavat minua. Ylipäätänsä olen aina halunnut oppia lisää itse pelistä. Mielestäni se on hyvä juttu.

Valmentajaksi Lucic ei aio kuitenkaan kääntyä.

– En ole mikään hirveä videoiden katselija. Monet valmentajat ovat sanoneet minulle, että minun pitäisi katsoa niitä enemmän. Pitää huomioida kuitenkin se, että valmentajat katsovat videoita vielä enemmän kuin pelaajat. En pysty asettamaan itseäni siihen asemaan, Lucic kuittasi.

Tuoreeltaan Lucic on ollut kiinnostunut uuden NHL-seuran Vegas Golden Knightsin joukkueen rakentamisesta ja siihen liittyvistä spekulaatioista.

Golden Knights valitsee jokaisesta nykyisestä 30 NHL-joukkueesta itselleen yhden pelaajan. Valinnat tulevat julki Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä.

– Minulla on muutamia ideoita siitä, mitä George (McPhee, Golden Knightsin GM) voisi tehdä. Voin uskoa sen, että taustalla on tehty jo lukuisia kauppoja. George tietää mitä hän tekee.