NHL:ssä kesä lähestyy ja markkinat kuumenevat.

Tällä kertaa oma mauste tulee NHL:n laajennusdraftista, missä Golden Knights Vegas valitsee jokaisesta nykyisestä 30 seurasta yhden pelaajan itselleen.

Tämän perään väriä on varmasti luvassa myös vapaiden pelaajien markkinoista.

Jonne on valumassa kiinnostavia nimiä.

NHL:n pudotuspeleissä Pittsburgh Penguinsille tipahtanut Washington Capitals on yksi mielenkiintoisimmista seuroista. Capitalsilla on tällä hetkellä kovia pelaajia ilman sopimusta ja sen rivit tulevat harvenemaan.

Muun muassa luottopuolustaja Karl Alzner on saamassa lähtöpassit.

– Olen hieman hermostunut, koska siellä on olemassa mahdollisuus siihen, että minun pitää löytää uusi joukkue. Se on outoa, koska on ollut hienoa pelata samassa seurassa koko ammattilaisseuran ajan. On ollut upeaa, kun ei ole tarvinnut vaihtaa minnekään, Alzner kommentoi Sportsnet 960 -radiokanavan lähetyksessä.

– On outoa edes miettiä sitä, että saatan olla jossain muualla ensi kaudella. Samalla tuo toki synnyttää jännitystä, koska nyt voi katsoa ympäri liigaa ja miettiä eri vaihtoehtoja. Ennen heinäkuun alkua en tiedä, että miten kuviot menevät. Onko siellä joukkueita, jotka yrittävät tavoitella minua vai pitääkö minun etsiä joukkue. Tuo puoli on hieman hassua minulle, mutta saa nähdä mitä tapahtuu. En oikein tiedä mitä odottaa.

Alzner, 28, on edustanut NHL-urallaan vain ja ainoastaan Capitalsia. Matkan varrella Alzner on ollut aivan Capitalsin kärkipakkeja, kantaen isoa vastuuta.

Tällä kaudella kanadalaispuolustajan rooli alkoi valua pienemmäksi ja pienemmäksi. Kauden päättäneessä lehdistötilaisuudessa seuran GM Brian MacLellan ei laskenut Alzneria mukaan, kun hän luetteli seuran tulevaisuuden kärkipakkeja.

– En tiedä tarkalleen sitä, että mihin suuntaan he ovat menossa. Yrittävätkö he pitää kaikki yhdessä vai miten? Parin viime viikon aikana olen alkanut enemmän miettiä sitä, että en mahdollisesti palaakaan. Uskon, että jatko on vielä mahdollista, mutta heidän pitää katsoa muiden kavereiden tilannetta. Esimerkiksi (Jevgeni) Kuznetsovin tapaus on iso juttu. (T.J.) Oshie on myös kaveri, josta he eivät haluaa päästä irti.

– Siellä on vähintään muutama kaveri ennen minua. On jännä nähdä, että miten asiat lopulta menevät, Alzner pohtii.