Suomikiekko.com kertoi aamulla, että Phoenix Coyotes on juuri NHL:n varaustilaisuuden alla erottanut pitkäikaisen päävalmentajansa Dave Tippettin.

Mutta päävalmentajan potkut ovat vain pisara huolien ja murheiden meressä – niin Tippettille itselleen kuin koko Coyotesin organisaatiolle.

Coyotesin asioista hyvin perillä olevan toimittajan Craig Morganin tietojen mukaan Tippettin kesäasunto Minnesotassa on joutunut tornadon kohteeksi.

Morganin mukaan tornado on aiheuttanut vahinkoa ainakin Tippettin autotallille, navettarakennukselle, terassille ja laiturille. Morgan kertoo, että tästä syystä Tippett poistuu jo tänään Chicagosta, missä NHF-draft pidetään.

Mutta potkut ja luonnonkatastrofi ovat pientä sen rinnalla, missä tilanteessa Coyotesin organisaatio tällä hetkellä on. Morganin mukaan organisaatiosta puuttuvat lähes kaikki avainpalaset.

– NHL-draftin aattona Coyotesilla ei ole päävalmentajaa, kapteenia, toimitusjohtajaa, aloittavaa maalivahtia, ykkössentteriä eikä jääkiekkotoimintojen johtajaa, Morgan kirjoittaa twitter-tilillään.

Tämän viikon aikana Coyotes on ehtinyt treidata viime kauden ykkösvahtinsa Mike Smithin (kuvassa) Calgary Flamesiin, ilmoittaa, ettei seuraa 20 vuotta palvellut pitkäaikainen kapteeni Shane Doan saa jatkosopimusta sekä erottaa Tippettin.

No, voisivat asiat olla huonomminkin reilut kolme kuukautta ennen kauden alkua.

Ainakin Tippettin kannalta. Sportsnetin toimittajan John Shannonin tietojen mukaan Coyotes osti Tippettin sopimuksen ulos kolmella miljoonalla dollarilla.

Ehkä sillä jo laiturin korjaa.

Craig Morgan

@CraigSMorgan
Dave Tippett leaves Chicago tomorrow. His summer Minnesota home was struck by a tornado, damaging the garage, barn, deck & lakeside dock.

Craig Morgan

@CraigSMorgan
On eve of NHL Draft, Coyotes have no coach, no captain (yet), no president/CEO, no starting G, no No. 1 C (still), no prez of hockey ops.

John Shannon

@JShannonhl
Hearing Dave Tippett walks away from Coyotes with a $3 million buy out.

Jos Morganin twiitit eivät näy kunnolla, voit katsoa ne tästä ja tästä
Jos Shannonin twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen tästä.