Ottawa Senators painii hankalan dilemman parissa.

Joukkueen kokoonpanossa on monta hyvää puolustajaa. Oikeastaan yksi liian hyvä liikaa.

Tämä tietenkin vain ensi keskiviikkona edessä olevaa laajennusdraftia ajatellen.

Senators pyysi seitsemän miljoonaa dollaria kaudessa tienaavaa tähtipuolustajaansa Dion Phaneufia luopumaan tämän sopimuksessa olevasta siirron estävästä pykälästä. Näin Senators olisi voinut – melko huoletta – jättää Phaneufin suojaamatta. Vegas Golden Knights tuskin olisi poiminut Phaneufia juuri tämän suuren palkan takia.

Vegasin poimimien pelaajien nykyiset sopimukset siirtyvät sellaisenaan Vegasin kontolle. Phaneufin tapauksessa tulokasseura joutuisi maksamaan tälle ensi vuonna 7 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, ja 6,5 miljoonaa dollaria kolmena seuraavana kautena. Siksi on hyvin epätodennäköistä, että Vegas ottaisi Phaneufin palkkalistoilleen.

Mutta Phaneuf ei suostunut pyyntöön. Puolustaja sanoo kuitenkin TSN-kanavan haastattelussa, ettei ottanut pyynnöstä ”nokkiinsa”.

– Se oli ihan normaalia, se kuuluu tähän bisnekseen, Phaneuf sanoi.

Jos Phaneuf olisi suostunut seuran pyyntöön, Senators pystyisi suojaamaan haluamansa kärkipakit eli Erik Karlssonin, Cody Cecin ja Mark Methotin. Mutta koska kaikki ne pelaajat on suojattava, joiden sopimuksessa on siirron estävä pykälä, yksi puolustajien kolmesta suojauksesta menee automaattisesti Phaneufille. Näin joku edellämainitusta kolmikosta jää Vegasin poimittavaksi.

Paitsi jos Senators kauppaa Phaneufin ennen lauantai-iltaa. Seurojen pitää ilmoittaa suojatut pelaajansa viimeistään lauantaina kello 17 USA:n itärannikon aikaa.

TSN:n toimittajan Darren Dregerin mukaan Phaneufia kohtaan on jo osoitettu kiinnostusta. Mutta asia ei ole näinkään yksinkertainen: Phaneufilla on sopimuksessaan myös pykälä, jossa on eriteltynä 12 seuraa, joihin hän ylipäätään voisi suostua siirtymään.

Eli käytännössä kaikki pakan ässät ovat nyt Phaneufin suuressa kourassa.

Darren Dreger

@DarrenDreger
One too many years listed below. Oops. Drop the last $6.5.

Darren Dreger

@DarrenDreger
There is trade interest in Phaneuf. Final 4 yrs at $7-$6.5-$6.5-$6.5-$6.5. Quality shutdown guy, but Sens likely to take contract/$ back.

TSN Hockey

@TSNHockey
NO HARD FEELINGS: Phaneuf says being asked to waive NMC 'part of the business' fw.to/sG2hj6f #TSNHockey

Jos Dregerin twiitit eivät näy kunnolla, voit katsoa ne
tästä ja tästä.