Phoenix Coyotes on antanut potkut päävalmentajalleen Dave Tippettille, nhl.com kertoo.

Virallisessa tiedotteessaan Coyotes antaa ymmärtää, että ero tapahtui yhteisymmärryksessä pitkien keskustelujen jälkeen.

Ja lähes seuraavassa lauseessa kerrotaan, että potkut johtuivat päävalmentajan ja seuran pääomistajan Andy Barrowayn näkemyseroista joukkueen rakentamisessa.

Osittain siksi potkut ajoittuvat juuri ensi yönä Suomen aikaa alkavan NHL:n varaustilaisuuden alle.

– Tästä filosofisesta näkemyserosta johtuen tulimme siihen tulokseen, että on parasta vaihtaa valmentajaa, jotta saamme vietyä organisaatotamme eteenpäin, Barroway sanoi seuran tiedotteessa.

Tippett taas sanaili niin kuin näissä tapauksissa virallisissa yhteyksissä on tapana.

– Keskustelujen jälkeen olimme samaa mieltä siitä, että minun on parasta siirtyä muualle. Olen nauttinut ajastani Coyotesissa täysin siemauksin, ja toivotan Andylle ja koko organisaatiolla onnea tulevaisuuteen, Tippett muotoili tiedotteessa.

Tippett valmensi Coyotesia kahdeksan kautta. Tämä on NHL:n historian toiseksi pisin yhtäjaksoinen valmennuspesti samassa seurassa. Tippettin edellä tässä tilastossa on vain Joel Quenneville, joka on valmentanut Chicago Blackhawksia kaudesta 2008–09 alkaen.

Hyvän alun jälkeen Tippettin ja Coyotesin yhteistyö kääntyi alamäkeen. Tippett tuli Coyotesin päävalmentajaksi 2009 itsensä Wayne Gretzkyn jälkeen. Ensimmäisellä kojoottikaudellaan Tippett voitti NHL:n parhaalle valmentajalle annettavan Jack Adams Trophyn.

Kolmella Tippetin ensimmäisellä kaudella Coyotes selviytyi pudotuspeleihin. Paras saavutus oli yltäminen konferenssifinaaleihin 2012. Viitenä edellisenä kautena Coyotes on kuitenkin jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman ehti jo tarjota uudeksi päävalmentajksi yhtä potentiaalista nimeä. Friedmanin mukaan Grand Rapids Griffinsin päättyneellä kaudella AHL-mestariksi valmentanut Todd Nelson on yksi ehdokas tehtävään.

Toisen Sportsnetin toimittajan, John Shannonin, tietojen mukaan Coyotes osti Tippettin sopimuksen ulos kolmella miljoonalla dollarilla.


Jos Friedmanin twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen tästä.

John Shannon

@JShannonhl
Hearing Dave Tippett walks away from Coyotes with a $3 million buy out.


Jos Shannonin twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen tästä.