Yksi NHL:n kaikkien aikojen suurimmista legendoista, Chris Chelios, ei jatka Detroit Red Wingsin valmennustiimissä. Näin kertoo NBC Sports -sivusto TSN-kanavan jääkiekkotoimittajan Darren Dregerin haastatteluun viitaten.

Chelios on toiminut päävalmentaja Jeff Blashillin valmennustiimissä apuvalmentajana. Puolustajalegendan toimenkuvaan on kuulunut mm. ottelujen katsominen lehdistöparvelta ja välittömän palautteen antaminen muulle valmennustiimille ottelujen aikana. Chelios on myös ollut mukana vetämässä harjoituksia.

Cheliosin, nyt 55, NHL-ura kesti lähes käsittämättömät 26 kautta. Kaudet 1983–90 Chelios edusti Montreal Canadiensia. Seuraavat lähes yhdeksän kautta kuluivat Chicago Blackhawksissa, kunnes kesken kauden 1998–99 Chelios kaupattiin Detroit Red Wingsiin. Detroitissa Chelios pelasi kevääseen 2009 asti.

Vielä kaudella 2009–10 Chelios kävi pelaamassa Atlanta Thrashersissa seitsemän ottelua. Kyseisen kauden puolustaja vietti pääosin AHL:n Chicago Wolvesissa. Peliuransa päättyessä Chelios oli 48-vuotias.

Chelios pelasi NHL:ssä 1651 runkosarjan ottelua tehoilla 185+763=948 ja keräsi hulppeat 2891 jäähyminuuttia. 266 pudotuspelissä Chelios keräsi pisteet 31+113=144 ja 423 jäähyminuuttia.

Stanley Cupin Chelios voitti kolmesti: 1986 Montrealissa ja 2002 sekä 2008 Detroitissa.

Heti peliuransa jälkeen Chelios liittyi Red Wingsin organisaatioon neuvonantajaksi (Senior Advisor). Toimittuaan viisi vuotta tässä tehtävässä hän liittyi valmennustiimiin apulvamentajaksi. Hänen sopimuksensa on voimassa kesäkuun loppuun asti, mutta Darren Dregerin tietojen mukaan sitä ei jatketa.

– Olen kuullut, että NHL:n pelaajayhdistys NHLPA haluaa Cheliosin vahvistamaan rivejään. Tiettävästi hänelle on suunniteltu kiistatilanteissa sovittelijana toimivan asiamiehen toimenkuvaa. Tietenkään hän ei voisi samaan aikaan kuulua Detroitin, tai minkään muunkaan seuran, organisaatioon, Dreger kertoi.

Chelios toimi jo pelaajauransa aikana monenlaisissa yhdistystehtävissä, joten rooli NHL-pelaajien etuja ajavassa järjestössä olisi hänelle ilmeisen mieluinen.