NHL-fanit äänestivät kauden 1984–85 Edmonton Oilersin kaikkien aikojen parhaaksi NHL-joukkueeksi. Tulos julkistettiin maanantaina ennen neljättä Stanley Cup -finaalia. Osansa kunniasta sai myös kolme suomalaispelaajaa, eli Jari Kurri, Raimo Summanen ja Esa Tikkanen.

Kolmikosta Kurri oli mestarijoukkueessa suuressa roolissa, sillä tämä paukutti Wayne Gretzkyn rinnalla 18 pudotuspelissä peräti 19 maalia ja 31 tehopistettä. Summanen vietti kauden pääosin farmiseura Nova Scotia Oilersissa ja pelasi vain yhdeksän runkosarjaottelua. Tikkanen taas pelasi ensin SM-liigakauden HIFK:ssa ja ennätti pelaamaan Oilersissa vain kolme pudotuspeliä tehoilla 0+0.

Tänään Tikkanen riensikin ottamaan kantaa äänestystulokseen.

– Mun papereissa 86–87 Oilers kaikkien aikojen joukkue, Tikkanen twiittasi.

Kommentti ei mennyt pelkän tutun tikitalkin piikkiin. Suuremman roolin takia uran toinen Stanley Cup oli Tikkaselle tietysti merkittävämpi. Kauden 1986–87 mestarijoukkueessa Tikkanen oli yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Runkosarjassa ”Tiki” oli joukkueen neljänneksi paras pistemies tehoilla 34+44=78. Edelle joukkueen sisäisessä pörssissä ylsivät vain Gretzky, Kurri ja Mark Messier. Pudotuspeleissä Tikkanen saalisti tehot 7+2=9.

Kaikkiaan Tikkanen voitti urallaan viisi Stanley Cupia: neljä Oilersissa (1985, 1987, 1988 ja 1990) sekä yhden New York Rangersissa (1994).