New York Rangers näyttää olevan alkukesän suurimpien peliliikkeiden takana NHL:n pelaajamarkkinoilla.

Keskiviikkona Rangers osti ulos pitkäaikaisen luottopuolustajansa Dan Girardin sopimuksen.

Nyt huhutaan ja puhutaan, että Rangers olisi kauppaamassa kahdeksan viime kautta seuraa palvelleen keskushyökkääjä Derek Stepanin.

Stepanilla on Rangers-sopimusta jäljellä neljä kautta. Loppusopimuksen yhteisarvo on peräti 26 miljoonaa dollaria.

Stepanin sopimuksessa oleva siirron estävä pykälä astuu voimaan 1. heinäkuuta, joten Rangersin olisi toimittava Stepanin treidaamisessa nopeasti, TSN-kanavan jääkiekkotoimittaja Bob McKenzie kirjoittaa.

Stepanin kauppaamisen esteeksi saattaa kuitenkin tulla mielenkiintoinen pykälä.

Jokaisella joukkueella on oltava vähintään kaksi hyökkääjää, jotka ovat Vegas Golden Knightsin valittavissa ensi keskiviikkona pidettävässä laajennusdraftissa. Rangersilla on nyt kaksi tällaista hyökkääjää: Stepan ja keskiviikkona sopimksen tehnyt Matt Puempel.

Jos Stepan kaupataan, Rangersilla on jälleen vaikeuksia täyttää NHL:n vaatimus. Jos seura ei pysty asettamaan laajennusdraftia varten tarjolle kahta hyökkääjää, seurauksena on liigan asettama rangaistus.

Stepan on pelannut koko seitsemän kautta kestäneen NHL-uransa Rangersissa. Sentterillä on tilillään 515 runkosarjan ottelua tehoilla 128+232=360. Pudotuspeleissä mies pelannut 97 ottelua tehoilla 19+30=49.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että niin Stepan kuin keskiviikkona joukkueesta lähtöpassit saanut Girardi ovat kuuluneet neljän viime kauden ajan joukkueen kapteenistoon. Rangers on siis valmis luopumaan isossa roolissa olleista kokeneista pelaajista.

McKenzie kuitenkin muistutti, että mitään ei ole vielä tapahtunut Stepanin tilanteessa.

-Ei kukaan tätä tietenkään huomioi, mutta se, että spekuloin näillä treideillä, ei tarkoita, että ne tapahtuvat, McKenzie twiittasi.

Bob McKenzie

@TSNBobMcKenzie
Not that anyone will pay attention to this 🤓, but talking about possible trade of player (Stepan or Galchenyuk) doesn't mean it's happening.

Jos McKenzien twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen tästä.