Nashvillen pormestari Megan Barry tuli NHL:n finaalien aikaan tunnetuksi siitä, miten innokkaasti tämä eli mukana Predatorsin menestyksessä.

Finaalien aikana Barry (kuvassa keskellä Predatorsin paidassa ja lippalakissa 6. finaalissa) muun muassa nimitti Predatorsin loukkaantuneen keskushyökkääjän Ryan Johansenin kaupungin pormestariksi yhden päivän ajaksi.

Barry myös julisti, että neljättä finaalia seuranneena aamuna kaikilla nashvilleläisillä oli oikeus myöhästyä töistä tunti – tai vaikka kaksi. Barryn mielestä kaupunkilaisilla oli suorastaan kansalaisvelvollisuus kannustaa Predatorsia myöhään illalla pelatussa ottelussa.

Ei siis mikään ihme, että Barry meni myös lyömään vedon Stanley Cupin voittajasta Pittsburghin pormestarin Bill Peduton kanssa.

Vedon aihe oli klassinen: häviäjän pitää pukeutua voittaneen joukkueen pelipaitaan. Barrylla suurten puheiden lunastamisen hetki koitti torstaina, The Tennessean -lehti kertoi jutussaan.

Barry veti Penguinsin Jevgeni Malkinin paidan päälleen tiedotustilaisuudessa, joka pidettiin Predatorsin kotihallissa Bridgestone Areenassa.

Tilaisuudesta otetussa kuvassa Barryn puhujanpönttöä koristaa Predatorsin logo, ja taustalla olevalla jättimäisellä screenillä näkyy kuvassa tuhansia Predators-faneja areenan ulkopuolella.

Kauan Barry ei pingviinipaidassa viihtynyt.

– Äkkiä nyt, haluan tämän pois päältäni! Älkääkä ottako kuvia, Barry parahti valokuvaajille.

Turhaan, tietysti.

Se Barryä sen sijaan miellytti, että vedonlyönnillä edistettiin hyvää tarkoitusta.

– Veto on veto. Lupasin pukea tämän paidan päälleni hyvästä syystä. Tein tämän vain siksi, että saimme 5000 dollaria Nashville Predatorsin säätiölle ohjattavaksi hyvään tarkoitukseen.

Barry kertoi myös voittaneensa pudotuspelien aikana kaksi tuhannen dollarin vetoa. Niissä häviävinä osapuolina olivat – ketkäpä muutkaan – St. Louisin ja Anaheimin pormestarit. Myös nuo rahat menivät Nashville Predatorsin säätiölle.

Tietenkin Barry halusi myös kiittää Predatorsia hienosta kaudesta.

– Joukkue oli aivan uskomaton ja antoi meille aihetta ylpeyteen. Näimme lukuisia hienoja asioita kaukalossa, näimme hienon yleisön, näimme monneja, ja näimme joitakin vihellyksiä, jotka olivat… eehhh, niin…

Tällä Barry viittasi kuudennen finaalin tilanteeseen, jossa Predatorsin Colton Sissonsin tekemä maali hylättiin syyttä.

– Olen aivan varma, että Cup saapuu kaupunkiin hyvinkin pian, pormestari valoi uskoa.