NHL:ssä riittää tapahtumia Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Vegas Golden Knightsin laajennusdraftivalinnat tulevat julki, minkä lisäksi ohjelmassa on NHL:n vuotuinen palkintojenjakotilaisuus.

Siellä suomalaishyökkääjä Mikael Granlund on ehdolla NHL:n herrasmiespelaajaksi.

The Lady Byng Trophy annetaan pelaajalle, joka osoittaa urheiluhenkisyyttä ja hyvää käytöstä korkealla tasolla pelatessaan.

Eli kysymykseen tulevat pelaajat, jotka ovat pystyneet iskemään kovia tehoja ja pelaamaan samanaikaisesti varsin jäähyttömästi.

– Aluksi hän (Granlund) ei oikein ymmärtänyt tuota palkintoa tai että onko ”herrasmiesmäisyys” sellainen juttu, mistä kiekkoilijan pitäisi ottaa kunniaa. Sitten hän näki, että muut finalistit ovat Johnny Gaudreau ja Vladimir Tarasenko ja että voittajien joukossa on sellaisia nimiä kuten Wayne Gretzky, Stan Mikita, Mike Bossy, Ron Francis, Joe Sakic ja Pavel Datsjuk, Minneapolis Star-Tribunen toimittaja Michael Russo kirjoitti.

– Kun näki, ketkä ovat voittaneet tuon palkinnon, niin onhan tuo iso kunnia, Granlund sanoi.

Granlund pani viime kaudella uusiksi niin henkilökohtaisen maali-, syöttö- kuin piste-ennätyksensä. 81 runkosarjaottelussa Granlund nakutti tehot 26+43=69. Jäähyminuutteja Granlundille kertyi vain 12.

Kaiken lisäksi Granlundin tehotilasto näytti komeaa lukemaa +23.

Granlundin tutkaparina toiminut Mikko Koivu antaakin ylistystä suoralta kädeltä. Koivu todisti läheltä Granlundin lopullista läpimurtoa viime kaudella.

– Tuolla työmoraalilla ja noilla taidoilla ei ollut edes mahdollista, etteikö hänestä olisi tullut huippupelaajaa, Koivu hehkuttaa.

– Noilla työkaluilla ja tuolla peliälyllä sitä kyllä tiesi, että enemmin tai myöhemmin hän tekee läpimurron. Nyt monet näkivät sen, kun hän iski tuollaiset pisteet viime kaudella, mutta joukkuetoverina sen tiesi aina. Se potentiaali on ollut siellä. Olen aina nähnyt sen. Oli vain ajan kysymys, milloin ne pisteet tulevat sieltä.

Koivu itse on ehdolla NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi Vegasissa järjestettävässä palkintogaalassa.

– On mahtavaa olla hänen kanssaan täällä, Koivu sanoi Vegasissa Granlundista.