Keskushyökkääjä Cody Glass oli Vegas Golden Knightsin ensimmäinen varaus viime yön NHL-draftissa.

Toisin sanoen Glass, 18, on Golden Knightsin historian ensimmäinen poiminta varsinaisessa varaustilaisuudessa.

Glass tietää, että tämän vuoksi häneen kohdistuu aivan erityisiä katseita ja suoranaisia paineita.

– Tiedän, että paineita tulee paljon. Mutta tiedän myös itse, mihin pystyn jäällä. Vegas uskoo minuun, ja aion osoittaa, että he tekivät oikein varatessaan minut, Glass sanoi varauksen jälkeen nhl.comille.

Glass kertoo käyneensä tätä ennen Las Vegasissa kerran. Hän oli tuolloin 10-vuotias ja pelasi Junior Steelers -nimisessä joukkueessa Las Vegasin lähistöllä pidetyssä kesäturnauksssa.

Glass muistaa kävelleensä kuuluisalla The Strip -alueella Las Vegas Boulevardilla ja katselleensa jättimäisiä rakennuksia sekä ihmetelleensä kirkkaita valoja.

– Oli todella kuuma ja ajattelin, että tämä ei ole yhtään samanlaista kuin kotona Winnipegissä. Totta puhuen en ajatellut, että se on paikka, jossa voi pelata jääkiekkoa, Glass kertoo nhl.comin jutussa.

No nyt pelataan, maailman korkeimmalla tasolla. Tulevaisuudessa Glass on yksi kasinokaupungin ”nähtävyyksistä”, aivan kaupungin keskustassa sijaitsevalla T-Mobile Arenalla yleisöä viihdyttävä esiintyvä taiteilija.

Glass oli oikeastaan juuri se pelaaja, jonka Vegasin GM George McPhee toivoi saavansa kuudennella varausvuorolla.

Vegasin pelaajatarkkailuosasto oli rankannut Glassin viiden parhaan pelaajan joukkoon. Näiden viiden jälkeen pelaajien tasossa tuli Vegasin näkemyksen mukaan selvä pudotus. Mutta koska Vancouver Canucks varasi viidennellä vuorolla ruotsalaissentteri Elias Petterssonin, Vegas sai haluamansa.

– Olemme erittäin iloisia, että Glass oli vielä saatavilla, McPhee sanoi.

Seurahistorian ensimmäinen draft-tilaisuus oli Golden Knightsille muutoinkin menestys. McPhee oli erilaisilla kaupoilla hankkinut kolme ensimmäisen kierroksen varausvuoroa.

Vuorolla 13, jonka Vegas oli saanut Winnipegiltä, McPhee varasi keskushyökkääjä Nicholas Suzukin. 15. vuorolla (New York Islandersilta) Vegas poimi ruotsalaispuolustaj Erik Brännströmin.

Suzukin, 17, kanssa Vegasilla kävi vähintään yhtä hyvin kuin Glassin tapauksessa. Junioriliiga OHL:ssä viime kaudella 65 ottelussa peräti 45+51=96 pistettä nakutellut kanukkisentteri oli Vegasin rankingissa 10 parhaan pelaajan joukossa.

Brännström, 17, taas pelasi viime kaudella Ruotsin pääsarjassa HV 71:n riveissä 35 ottelua tehoilla 1+5=6.

– Oli tärkeää saada kaksi hyvää sentteriä ja luotettava puolustaja. Tällaista talenttia ei saa muualta kuin draftista, McPhee iloitsi.

McPhee kuitenkin korosti, että jopa ominaisuuksia ja pelitaitoja tärkeämpää on pelaajien luonne.

– Pelaajilla on oltava huippuluonne, koska vain sen avulla voitetaan mestaruuksia. Katsokaa vaikka, mitä Sidney Crosby on saanut aikaan Pittsburghissa. Hän on poikkeuksellinen pelaaja, mutta ennen kaikkea hän on mahtavalla luonteella varustettu ihminen. Niin kuin ovat nämä kolme poikaakin, McPhee ylisti tuoreita ykköskierroksen varauksiaan.