NHL-seurojen toimistoilla mietitään nyt kuumeisesti, ketkä pelaajat kannattaa suojata ennen ensi viikon keskiviikkona käytävää laajennusdraftia.

Seurojen pitää ilmoittaa suojauksensa viimeistään lauantaina kello 17.00 Yhdysvaltain itärannikon aikaa. Näitä pelaajia laajennusjoukkue Vegas Golden Knights ei saa poimia riveihinsä.

Jokainen joukkue saa suojata joko seitsemän hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yhden maalivahdin tai vaihtoehtoisesti kahdeksan kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin.

Toronto Maple Leafs on yksi niistä seuroista, joiden arvellaan pystyvän helposti päättämään suojattavat pelaajansa.

Sportsnetin toimittajan Luke Foxin mukaan suomalaishyökkääjä Leo Komarov on yksi varmasti suojattavista pelaajista.

Fox kertoo Sportsnetin toimituksen päätyneen pohdinnoissaan siihen, että Toronto suojaa hyökkääjistä myös Nazem Kadrin, James van Riemsdykin, Tyler Bozakin, Connor Brownin, Brendan Leipsicin ja Matt Martinin.

– Kadri, van Riemsdyk, Bozak, Komarov ja Brown ovat varmasti joukkueen kolmen kärkiketjun hyökkääjiä ensi kaudella – tai sitten heidän kauppa-arvonsa on niin suuri, että olisi hulluutta päästää heidät Vegasiin ilmaiseksi, Fox kirjoittaa.

Näiden viiden jälkeen päätös muuttuukin hankalammaksi. Valittavana on kaksi käytännössä nelikosta Leipsic, Martin, Josh Leivo ja Kerby Rychel, Fox arvelee.

– Vaikea valinta. Jos Toronto suojaa Martinin, he ovat silti vaarassa menettää lupaavan laitahyökkääjän.

– Uskomme Toronton päätyvän suojaamaan Martinin. Hänellä on kolme vuotta jäljellä sopimuksestaan, jonka loppuajan arvo on 6,5 miljoonaa dollaria. Se ei olisi oikea viesti pelaajalle eikä muulle joukkueelle, jos hänen kaltaisensa erittäin pidetty pelaaja jätettäisiin suojaamatta. Joukkue tarvitsee hänen tyyppistään isähahmoa, Fox kirjoittaa jutussaan.