Verkkosivusto Jatkoaika uutisoi keskiviikkona, että Helsingin IFK olisi sivuston tietojen mukaan kiinnostunut ilman sopimusta olevasta hyökkääjästä Ville Leinosta.

HIFK:sta kukaan ei ole kommentoinut asiaa. Sopimus Leinon kanssa olisi lähtökohtaisesti tappio kaikille.

33-vuotias entinen NHL-tähti ansaitsee edelleen vuosien ajan miljoonatuloja Buffalo Sabresista, joka purki Leinon pitkän ja rahakkaan sopimuksen vuonna 2014. Jos Leino muuttaisi pysyvästi Suomeen, maksaisi hän kovat verot noista rahoista.

Näin ollen mahdollinen sopimus HIFK:n ja Leinon välillä tuntuu lähes mahdottomalta yhtälöltä.

Jos Leino päätyisikin pelaamaan HIFK:hon, olisi se seuralta käsittämätön hankinta. HIFK tarvitsee kokoonpanoonsa urallaan eteenpäin meneviä ratkaisupelaajia, jotka janoavat menestystä.

Kiekkouransa lopettamistakin harkinnut Leino ei varsinaisesti sovi tähän kuvaan. Monimiljonääri tuntuu vaihtaneen pururadalla juoksemisen vaatebisnesten pyörittämiseen. Jos HIFK:lla lähtisi ensi kaudella asiat sivuraiteille, olisiko Leino niitä ratkaisupelaajia, jotka nousevat esille tiukassa paikassa?

Tuskin. Leinosta on nähnyt kilometrien päähän NHL:stä lähtemisen jälkeen, että tietynlainen palo jääkiekkoa kohtaan puuttuu, minkä lisäksi Liigassa on nähty useampi todiste siitä, ettei pelkästään vanhoilla näytöillä ja pehmeillä käsillä mennä kuuhun asti.

Esimerkiksi HIFK:ssa on varmasti suhteelliseen tuoreessa muistissa ”tähtihankinta” Patrick O’Sullivan, jonka visiitti jäi lopulta kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Olisi HIFK:n etu luopua suunnitelmista Ville Leinon suhteen, jos sellaisia missään vaiheessa on ollutkaan.