New York Islanders pyöräytti kiekkofaneja ihmetyttäneen vaihtokaupan lauantai-iltana, kun seuran ykköspuolustaja Travis Hamonic kaupattiin Calgary Flamesiin. (Lue uutinen tästä.)

Hamonic kärsi pahan loukkaantumisen tällä kaudella ja pelasi vain 49 ottelua, joissa mies iski kolme maalia ja 14 tehopistettä. Tilastot eivät kuitenkaan kerro hänestä kaikkea, vaan hän on silti NHL:n mittakaavassa huippupuolustaja.

Islandersin puolustus ei ollut koskaan lähelläkään laadukasta, mutta Hamonicin lähdön jälkeen joukkueen takalinja on yksi NHL:n huonoimpia.

26-vuotiaan kanadalaisen kauppaaminen oli Islandersilta todellinen luovutusliike, jolla saattaa olla suuremmat seuraukset mitä voisi uskoa.

Seuran ykköstähden ja kapteenin John Tavaresin sopimus päättyy ensi kauteen ja miehen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä täysin auki. Parhaassa iässä (26) olevan Tavaresin uskotaan haluavan totisesti Stanley Cup -mestaruutta, eikä Islandersissa sitä olla saamassa lähivuosina ellei ihmeitä tapahdu.

Islandersin olisi nyt oikea aika kaupata Tavaras nuoriin vastikkeisiin, koska he eivät tule olemaan seuraavina vuosina varteen otettava joukkue saamaan menestystä.