Keskiviikkona kiekkotoimittaja Timo Kunnari kertoi, että vastikään NHL-seura Nashville Predatorsin ykköskierroksella varaama Eeli Tolvanen pukisi ensi kaudella Jokereiden pelipaidan päälleen.

18-vuotiaalle maalitykille ei voi kuin hattua nostaa, mikäli hän Helsinkiin siirtyy.

On hyvä pitää mielessä, että kyseessä on nuori pelaaja, jolla ei ole vyöllään ainuttakaan ottelua miesten peleissä.

Juuri tämän takia olisi iso riski lähteä hakemaan pelipaikkaa KHL-seurasta. Kuinka moni alle 20-vuotias hyökkääjä on pystynyt vakiinnuttamaan paikkansa Jokereissa kolmen KHL-kauden aikana? Hiljaista on.

Tolvasella on edessään kehityksen kannalta tärkein vuosi, mikäli hän aikoo kehittyä mahdollisimman nopeasti NHL-kiekkoilijaksi.

Tähän kehitykseen tarvitaan vastuuta, peliaikaa ja onnistumisia. Pienellä peliajalla ja roolilla kukaan ei kehity ratkaisupelaajaksi taalajäille.

Tolvasen pitäisi pystyä nappaamaan itselleen Jokereista kärkiketjujen rooli ja saada tulosta aikaan maailman toiseksi kovimmassa kiekkosarjassa. KHL:ssä on flopannut moni kokenutkin muissa ammattilaissarjoissa kovaa tulosta tehnyt pelaaja.

Jos Tolvanen Jokereihin siirtyy, kertoo se nuoren pelaajan rajattomasta itseluottamuksesta. Toteutuessaan siirto olisi yksi Jokereiden KHL-taipaleen mielenkiintoisimmista, mutta sisältää samalla ison riskin pelaajan itsensä kannalta.