Minnesota Wildin kapteenin Mikko Koivun seitsemän vuoden NHL-sopimus päättyy ensi kauden jälkeen. Täten hänestä tulee ensi vuoden heinäkuussa vapaa pelaaja, jos hän ei tee uutta sopimusta.

13. NHL-kautensa ensi syksyllä aloittava Koivu haluaa kuitenkin jatkaa uraansa Minnesotassa.

– Valehtelisin, jos väittäisin jotain muuta. Ihminen haluaa aina ajatella tulevaisuutta. Minun kohdallani asia ei enää riipu minusta. Se on kiinni perheestä, vaimosta ja kahdesta lapsesta, Koivu kertoo Minnesota Star Tribune -lehden haastattelussa.

– Minnesota on minulle aina ensimmäinen vaihtoehto, enkä sano sitä muuten vain. Rakastan olla täällä. Se tapa, miten ihmiset, organisaatio ja fanit ovat kohdelleet minua… Tämä on koti minulle, kuten myös perheelleni. He rakastavat olla täällä, Koivu jatkaa.

Jatkopäätös ei kuitenkaan ole 34-vuotiaan suomalaiskapteenin käsissä, vaan Wild-GM Chuck Fletcherin.

Koivu tiedostaa hankalan tilanteensa.

– Palkkakatto on yksi asia, joka täytyy huomioida. Miten se vaikuttaa siihen, keitä pelaajia voimme pitää joukkueessa? Kaikkien pelaajien säilyttäminen ei ole aina realistista. Ja pystyykö Wild tarjoamaan minulle sopimusta, tai ”haluavatko he minut.” Se kaikki on seuran käsissä. Jos he haluavat minut, se olisi loistavaa, Koivu sanailee.

Koivu ei voi allekirjoittaa jatkosopimusta ennen tämän kesän heinäkuun 1. päivää.

Jos uutta sopimusta ei synny tämän kesän aikana, seuraavat neuvottelut käydään vasta ensi kesänä. Jatkosopimuksen viivyttäminen saattaa heikentää mahdollisuuksia pysyä Wildin riveissä.

– En usko, että neuvottelen sopimuksesta kesken kauden. En usko, että se auttaa peliäni ollenkaan. Jos en saa sopimusta aikaan nyt, teen sen ensi kauden päätteeksi.