Venäläistähti Ilja Kovaltshuk suunnittelee paluuta NHL:ään. Oikuttelustaan tunnettu tehohyökkääjä lähti kesken kauden 2012–13 New Jersey Devilsistä rikkoen samalla yksipuolisesti sopimuksensa. Siitä lähtien Kovaltshuk, 34, on pelannut KHL:ssä Pietarin SKA:ssa.

Nyt ”Kovyn” on alkanut tehdä mieli takaisin maailman kovimpaan liigaan. Devils on antanut Kovaltshukille ja tämän agentille Jay Grossmanille luvan etsiä uuden seuran, SNY-kanava kertoo TSN-kanavan jääkiekkotoimittajan Pierre LeBrunin tietoihin viitaten.

Devilsillä on yhä Kovaltshukin pelaajaoikeudet NHL:ssä, mutta LeBrunin tietojen mukaan Devilsin GM Ray Shero on antanut Grossmanille luvan keskustella muiden joukkueiden kanssa sopimuksesta.

Uusimpien tietojen mukaan Devils ei haluakaan toimia kuten aiemmin on ounasteltu, eli tehdä Kovaltshukin kanssa sopimusta ja sitten kaupata tätä eteenpäin. Devils haluaa kuitenkin jonkinlaisen kompensaation Kovaltshukista.

Ottajia venäläistähdelle varmasti riittää. Tämä on nakuttanut NHL:n runkosarjassa tasan pisteen per peli: 417+399 pistettä 816 ottelussa. 32 pudotuspelissä Kovaltshuk on kerännyt pisteet 11+16=27.

KHL:ssä Kovaltshuk tehoili viime kauden 60 ottelussa pisteet 32+46=78.