Minnesota Wildin suomalaishyökkääjää Erik Haulaa yhdistetään kovasti Vegas Golden Knightsiin.

TSN:n toimittaja Bob McKenzie nosti tapauksen esille aivan kesän laajennusdraftin alla.

– Haula on yksi esimerkki niistä suojaamatta jääneistä rajoitetuista vapaista agenteista, jotka voisivat tehdä sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa, McKenzie kirjoitti.

Golden Knightsilla on ollut mahdollisuus keskustella sopimuksista vapaiden agenttien kanssa ennen valintatilaisuutta.

Tämä koskee sekä rajoittamattomia vapaita agentteja (UFA) että rajoitettuja vapaita agentteja (RFA).

Minneapolis Star-Tribunen toimittaja Michael Russo vahvisti asian.

– Ilmoilla on mahdollisuus sille, että Haula tekee sopimuksen Golden Knightsin kanssa keskiviikkona.

– Jos tuo pitää paikkansa, Wild ei menettäisi Matt Dumbaa, Marco Scandellaa, Eric Staalia tai jotakuta muuta suojaamatta jäänyttä pelaajaa laajennusdraftissa.

Näin suomalaishyökkääjästä voisi tulla melkoinen pelastaja Wildille, jonka kohdalla on ollut uhkakuvia siitä, että seura menettäisi varsin kovan pelaajan laajennusdraftissa.

Haula kun laskettaisiin Golden Knightsin Wild-valinnaksi laajennusdraftissa, mikäli hän tekee sopimuksen seuran kanssa.

– Lähteen mukaan Golden Knightsin GM:n George McPheen ja Haulan agentin Jay Grossmanin välillä keskustelut ovat olleet käynnissä sunnuntaista lähtien. Vaikka sopimuskohdista on keskusteltu, lopullista sopimusta ei oltu tehty vielä tiistain aikana, Star Tribunessa kirjoitettiin.

Normaalisti rajoitettujen vapaiden agenttien kohdalla oikeudet omistanut seura saa korvauksen menetetystä pelaajasta. Tässä tapauksessa korvausta ei tulisi, sillä Haula oli suojaamaton pelaaja laajennusdraftissa.

Viime kaudella 26-vuotias suomalaishyökkääjä iski 15 maalia ja 26 tehopistettä. Maaliennätyksestä huolimatta Haulan rooli jäi pieneksi varsinkin kauden loppuvaiheilla.

– Uusi alku voisi toimia hyvin hänen kohdallaan, Russo näkee.