Venäläistähtihyökkääjää Ilja Kovaltshukia on huhuttu muun muassa Columbus Blue Jacketsiin viime viikkojen aikana.

Kovaltshukin on uskottu palaavan takaisin NHL:ään neljän KHL:ssä vietetyn vuoden jälkeen.

Paluu kuitenkin vaatii sitä, että Kovaltshukin pitää tehdä sopimus ensin Devilsin kanssa, minkä jälkeen hänet treidattaisiin uuteen seuraan.

Tarkasti Blue Jacketsia seuraava Columbus Dispatchin toimittaja Aaron Portzline ei anna kovin suuria odotuksia sille, että Kovaltshuk päätyisi Columbukseen.

– Hän oli aikanaan yksi pelätyimmistä maalitykeistä NHL:ssä, mutta mitä häneltä voi odottaa neljän Venäjällä vietetyn vuoden jälkeen? Ei kukaan osaa sanoa. Hän ei myöskään isku Blue Jacketsin tarpeisiin, jotka liittyvät sentteriosastolle, Portzline kirjoittaa.

– En kokonaan liputa mahdollisuutta pois, mutta tässä vaiheessa näyttää siltä, että hän on enemmän varavaihtoehto kuin todellinen kohde, Portzline jatkaa.

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen teki NHL:n kesän varaustilaisuuden yhteydessä ison kaupan, kun hän hankki Artemi Panarinin Chicago Blackhawksista Ohioon.

Laitureiden suhteen Blue Jacketsilla on paljon parempi tilanne kuin sentteriosastolla.

Portzline viittasikin tarpeisiin, jotka kohdistuvat suoranaiseen ykkössentteriin.

Tuoreimmassa kirjoituksessa Portzline nosti esille kolme eri vaihtoehtoa, jotka voisivat tulla kysymykseen kyseiselle paikalle, joko treidin kautta tai vapaiden pelaajien markkinoiden puolelta.

Ensimmäiseksi nimeksi Portzline nosti esille Colorado Avalanchen Matt Duchenen, joka on pyörinyt siirtohuhuissa jo monien kuukausien ajan.

– Duchene on luonnollinen sentteri, jolla riittää vauhtia. Hän herättää varmasti kiinnostusta Blue Jacketsin näkökulmasta. Ongelma vain on hintapyyntö, joka on korkea. Todennäköisesti Blue Jacketsin pitäisi lähettää puolustaja Ryan Murray, hyökkääjä Boone Jenner ja hyviä varausvuoroja toiseen suuntaan, Portzline pyörittelee.

Vapaiden pelaajien markkinoilla on Portzlinen mukaan yksi sentteri, joka täyttäisi ykkössentterin roolin.

San Jose Sharksista vapautumassa oleva Joe Thornton.

– Mutta katseelko hän Blue Jacketsiin päin? Viestien mukaan ei. Thornton haluaa pelata länsirannikolla ja jos hän ei palaa takaisin San Josehen, hän voisi hyvinkin päätyä Los Angelesiin. Samalla: haluaako Blue Jackets oikeasti sitoutua kolmen vuoden ajaksi kohta 38-vuotiaaseen hyökkääjän, joka koki vasta pahan polvivamman?, Portzline viittaa raportoituun Thorntonin vuosipyyntöön.

– Blue Jackets on todennäköisesti neljäs tai viides vaihtoehto hänelle, joten on vaikea nähdä kuvion toteutuvan.

Viimeinen, mutta hyvin epätodennäköinen vaihtoehto on Portzlinen mukaan New York Islandersin supertähti John Tavares, joka on astumassa viimeiselle sopimusvuodelle.

Tavaresin kohdalla ongelma on sama kuin Duchenen kohdalla.

– Tarvittaisiin rekallinen eri palasia hänen liikuttamiseen, jos hän koskaan tulee tarjolle Islandersista, Portzline summaa.

Portzline kuitenkin uskoo, ettei Kekäläinen ole lopettanut vielä liikkeiden tekoa. Viime kaudella Blue Jackets osoitti olevansa kova kilpailija itäisessä konferenssissa ja Portzlinen mukaan seura on nyt hyvässä menestysikkunassa. Tilanteen tukemiseksi Blue Jacketsin voisi hankkia lisää kovia palasia itselleen.