Florida Panthers teki erittäin yllättävän liikkeen jättäessään hyökkääjä Jonathan Marchessaultin suojaamatta Vegas Golden Knightsin laajennusdraftissa.

Panthers päätyi suojaamaan lopulta neljä puolustajaa (Aaron Ekblad, Keith Yandle, Alex Petrovic, Mark Pysyk) ja neljä hyökkääjää (Jonathan Huberdeau, Aleksander Barkov, Vincent Trocheck, Nick Bjugstad) sekä maalivahti James Reimerin.

30 maalia tällä kaudella iskenyt Marchessault jätettiin niin fanien kuin miehen itsensä suureksi yllätykseksi suojausten ulkopuolelle.

– Kyllä: Olen yllättynyt, että minua ei suojattu. Luulin, että olisin ollut osa Panthersin tulevaisuuden suunnitelmia, 26-vuotias hyökkääjä kertoi Montreal 91,9 Sports -radiokanavalle Sun Sentinel -lehden mukaan, TSN uutisoi.

Florida kiinnitti Marchessaultin viime kesänä kahden vuoden ja 1,5 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella. Miehen hinta-laatu-suhde on siis äärimmäisen hyvä.

TSN:n toimittaja Pierre LeBrun kertoi sunnuntaina, että Panthers on yrittänyt tehdä Vegasin kanssa vaihtokauppaa, jossa Marchessault jäisi Floridan lämpöön. Myös hyökkääjä itse kommentoi aikaisemmin tänään vaihtokaupan mahdollisuutta.

Golden Knights julkaisee valintansa Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.