Koko Suomi valmistautuu lauantaina jännittämään Leijonien MM-välierää Ruotsia vastaan.

Mahdollinen finaalipaikka tulee Suomelle ainoastaan nappisuorituksella. Tre Kronor on ollut läpi turnauksen äärimmäisen vaarallinen joukkue, josta ei heikkoja lenkkejä löydy.

Tätä tukevat myös tilastot, sillä Ruotsin pelaavassa kokoonpanossa kaikki pelaajat ovat plus-miinus-tilastossa plussalla, mikä on äärimmäisen kova tulos tässä vaiheessa turnausta.

Esimerkiksi ailahdelleesti pelanneesta Suomen joukkueesta vain puolet pelaajista ovat plussalla.

Ruotsin koko joukkueen huimat teholukemat kertovat Ruotsin vahvasta yhteispelistä. Tre Kronor on pystynyt tasaiseen suorittamiseen ilman hötkyilyä ja tärinää, mihin Suomen on tuotava muutos lauantaina.

Ruotsin tehokuninkaita ovat nuori hyökkääjä William Nylander (+10) sekä Dallas Starsin huippupuolustaja John Klingberg (+7). Klingbergin lisäksi Ruotsin puolustus koostuu NHL-tason huippupakeista, minkä lisäksi maalia vartioi New York Rangersin supertähti Henrik Lundqvist.

Leijonille ei tule riittämään voittoon oman maalin suojelu, vaan sen pitää rikkoa koko kisojen vahvin puolustus, mikä onnistuu ainoastaan vahvalla ja tiiviillä hyökkäyspelaamisella.