PARIISI. Leijonat aloittaa MM-kisaurakkansa perjantaina, mutta jo nyt esille tuli pohjaa kokoonpanoratkaisuista.

Ykkösketjussa kovien NHL-nimien Valtteri Filppulan ja Sebastian Ahon rinnalle ollaan istuttamassa kisojen alkuun Miro Aaltosta.

Aaltonen on ollut hyvin tehokas tämän kauden maajoukkuepeleissä. Tällä myös päävalmentaja Lauri Marjamäki osaltaan perusteli päätöstä (lue lisää).

Ketjun sentterille Filppulalle Aaltonen on vielä uudempi tuttavuus.

– Muuten ei ole hirveän tuttu, mutta nyt on nähnyt noissa muutamissa peleissä kehissä. Näyttää homma toimivan hyvin jäällä. Odotan kyllä innolla sitä, että pelit alkavat. Pääsee kokeilemaan, että miten pelit sujuvat tuossa samassa ketjussa. Kaikin puolin näyttää todella hyvältä pelimieheltä, Filppula kehaisee Aaltosta SuomiKiekko-sivustolle.

Vielä Tshekin EHT-turnauksessa Filppulan ja Ahon rinnalla viiletti Jesse Puljujärvi, joka jäi nyt kokonaan neljän pelaavan ketjun ulkopuolelle.

– Näissä yleensä tulee kuitenkin jotain loukkaantumisia tai muista syistä tehdään kokoonpanomuutoksia. Siinä on hyvä pitää itsensä valmiina ja kun paikka tulee, niin sitten yrittää pelata mahdollisimman hyvin. Esimerkiksi Aho on hyvä esimerkki (World Cupista), miten siinä kävi, Filppula miettii.

Aho ei ollut alunperin mukana Leijonien pelaavissa ketjuissa ennen World Cupia, mutta lopulta hän oli isossa roolissa pelien edetessä.

Nyt Leijonien ykkösketjussa on hivenen jopa samantyyppisiä pelaajia. Filppula ja Aho ovat molemmat älykkäitä pelintekijöitä ja monitaitureita. Aaltosessa on sitä samaa, mutta myös maalintekovoimaa.

– Kyllä sen kolmikon pitäisi toimia hyvin. On esimerkiksi maalille menijöitä ja en näe sitä, etteikö siinä olisi eväitä hyvälle ketjulle.

Leijonat kohtaa avauspelissä perjantaina Valko-Venäjän.