Anaheim Ducksilla on tiedossa haastavat ajat kesällä tehtävien päätösten kanssa.

Joukkueen on tällä hetkellä ylitarjontaa puolustajista, jonka vuoksi esimerkiksi suomalaispuolustaja Sami Vatanen pyörii jatkuvasti siirtohuhuissa. Myös NHL:n laajennusdrafti hönkii jo niskaan, eli päätösten täytyy tapahtua kesän alussa, koska muuten Ducks saattaa menettää erittäin laadukkaan puolustajan Vegasiin.

Seuran toinen haaste on tähtipuolustaja Cam Fowlerin ensi kauteen päättyvä sopimus, jonka jälkeen 25-vuotiaasta pelurista tulisi vapaa pelaaja.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman otti Fowlerin tilanteeseen kantaa NHL Networkin lähetyksessä.

– Fowler on vapaa agentti vuoden päästä. Ducksin täytyy pohtia hänen kiinnittämistä pitkäksi ajaksi. Jos he saavat hänelle jatkosopimuksen, se tarkoittaa sitä, että heidän täytyy kaupata joku toinen puolustaja pois joukkueesta, Friedman kertoo.

Kokenut toimittaja kuitenkin arvelee, että jos Fowlerin nimeä ei saada jatkopaperiin voi puolustajaa odottaa kauppaaminen toiseen NHL-seuraan.

– Jos he eivät saa Fowleria kiinnitettyä pitkällä sopimukselle, mietin, että ongelma saattaa ratketa hänen kauppaamisella.

Fowlerin arvo saattaa nousta jättimäisiin lukemiin, jos mies etenee vapaaksi pelaajaksi sopimuksen päätyttyä.

– Se tulee olemaan kallista. Juttelin muutaman GM:n kanssa viime viikolla ja heidän mukaan, jos Fowler etenee vapaaksi pelaajaksi, hän on 56 miljoonan dollarin mies, eli seitsemän miljoonaa kahdeksan vuoden ajan, Friedman avaa.