Kiitos Leijonat, fantastinen esitys. Se meni täysin käsikirjoituksen mukaan. Fantastinen suoritus koko joukkueelta ja tämmöisessä paikassa Säteriltä nollapeli, minkä joukkue tarvitsi. Kaiken kaikkiaan hieno homma. Näkisin erityisesti sen hienona asiana, että Suomella pysyi paketti koko pelin kasassa. Ei tullut kuin yksi hölmö jäähy ja sekin oli puolittainen vahinko Pihlströmille. Ei saanut USA kauheasti paikkoja.

[nosto tasoitus=”oikea”]Maailmanluokan yksilöitä vastassa, mutta toisella puolella joukkue isolla J:llä.[/nosto]

Taas nähtiin jääkiekon hieno juttu. Maailmanluokan yksilöitä vastassa, mutta toisella puolella joukkue isolla J:llä. Leijonat voitti ansaitusti. Arvostus mikä suomalaisilla on Pohjois-Amerikassa ja muuallakin. Ne puhuvat siitä avoimesti. Leijonat on joukkueena todella ilkeä vastustaja. Suomi osaa nimenomaan joukkueen pelata. Nähtiin kaikkea. Oli heittäytymistä kiekon eteen, Säterin torjuntoja, klapklapklap maali Kemppaiselta ja Aaltoselta. Oijoi. Oli kiva katsella.

[nosto tasoitus=”oikea”]Hattu otettiin kauniisti käteen ja ruvettiin kehittämään ja viemään peliä eteenpäin.[/nosto]

Ennen kaikkea Suomi lähti pelaamaan, eikä odottamaan mitään. Leijonat on itse tiennyt missä ne menee. Mekin ollaan kaksi viikkoa puhuttu siitä, että kysymys on siitä, että pitää mennä eteenpäin ja kehittyä. Esimerkiksi viime tiistain pelistä Kanadaa vastaan. Hattu otettiin kauniisti käteen ja ruvettiin kehittämään ja viemään peliä eteenpäin.

Suomi oli joukkue taas, se oli pirun hieno nähdä. Ei kenenkään omat hommat mene joukkueen eteen. Kun mennään joukkue edellä, on mahdollisuus pärjätä. Nyt ollaan menty seuraavaan vaiheeseen. Ei tarvitse matkustamaan. Tankkaamaan hotellille ja jännäämään kumpi tulee vastaan ja sitten kohti lauantaita.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).