SuomiKiekon MM-asiantuntija Timo Jutila piti Suomen 1-5-tappiota Ranskalle suurena sukelluksena.

– No tämähän oli farssi ja nyt tuli aikamoinen sukellus. Kumminkin tuli niin lapsusmaaleja omiin ja tuskaista oli koko ajan, Jutila tylyttää SuomiKiekolle.

– Tuli se viidellä kolmea vastaan ylivoima, jossa olisi ehdottomasti pitänyt tulla onnistuminen, mutta sitä onnistumista ei tänään nähty. Ranskan maalivahti pelasi unelmapelin ja heille taas tuli onnistumisia.

Jutila haluaa kuitenkin nostaa esille 18-vuotiaan Jesse Puljujärven energisen pelaamisen kolmannessa erässä, muun joukkueen tarpoessa mudassa.

– Nyt oli kyllä huono suoritus kaikilta. Pulju toi pienen piristysruiskeen. Sekin kertoi aika paljon pelaajien sen hetkisestä henkisestä tilasta. Pulju tulee sisään ja näyttää niin paljon pirteämmältä. Se on ihmeellinen juttu, kun menee korvien väli jumiin, niin liike ja kaikki muukin näyttää hitaalta.

53-vuotias Leijona-legenda antaa krediittiä myös isäntämaa Ranskan pelaamiselle.

– Kaveri sai luotua kovan paineen ja heidän systeemi onnistui täydellisesti. Ranska voitti ansaitusti. Pitää kunnioittaa lajia ja tulosta. Suomi oli huono ja se on fakta, vaikea löytää positiivisuutta tuosta esityksestä.

Suomen pelaajat olivat ”Jutin” mukaan pahassa kohmeessa Ranska-kamppailussa. Erityisesti joukkueen nuori tähti Sebastian Aho sortui hänelle harvinaisiin virheisiin.

– Tuli luvattoman paljon henkilökohtaisia virheitä. Esimerkiksi siinä, kun Aho menetti kiekon ja omat lanasi maalivahdin. Luvattoman paljon kiekonmenetyksiä. Ei kuitenkaan mitään Ranskalta pois, Ranska pelasi hyvää peliä ja Suomi jäi telineisiin.

– Meidän aseet ovat hyvässä joukkuepelaamisessa ja sitä ei ole nähty näissä kisoissa vasta kuin yksi erä.

Suomi kohtaa maanantaina kello 21:15 alkavassa ottelussa Tshekin, joten leijonalauman täytyy unohtaa nöyryyttävä Ranska-tappio nopeasti.

– Juttuhan menee sillä lailla, että huomenna on Tshekki ja tämän voi äkkiä unohtaa ja voi latautua siihen. Jos olisi päivien tauko, niin ne olisi pitkiä päiviä meidän pojille. Nyt on heti onneksi mahdollisuus päästä kuittaamaan tämä.

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).

Tilaa SporttiTV – Voita Leijonien pelipaita Jutin nimmarilla!

Useamman urheilusivuston yhteisvoimin Youtubeen perustettu SporttiTV tulee jatkossakin olemaan ”Jutin Ylämummon” videotuotantojen kotipesä. Totta kai videot julkaistaan myös SuomiKiekko-sivustolla, mutta kannattaa silti käydä välittömästi tilaamassa jokaisen penkkiurheilijan unelmakanava (tilaa se tästä).

SporttiTv julkaisee Jutilan videoiden lisäksi MM-kisojen aikana paljon muutakin eksklusiivista sisältöä. Lisäksi kaikkien kanavan viimeistään MM-finaaliin 21.5.2017 mennessä tilanneiden kesken arvotaan Leijonien pelipaita Timo Jutilan nimikirjoituksella varustettuna!

Tilaa SporttiTV tästä ja olet automaattisesti mukana arvonnassa!