Pittsburgh Penguins matkaa NHL:n Stanley Cup -finaaleihin dramaattisen 3-2-jatkoaikavoiton jälkeen.

Veteraanihyökkääjä Chris Kunitz avasi kamppailun maalihanat toisen erän alussa tyylikkään syöttökuvion päätteeksi.

Senators ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan hyökkääjä Mark Stone tasoitti ottelun 1-1 vain 20 sekuntia Kunitzin osuman jälkeen.

Penguins otti kolmannen erän 11 minuutilla ison harppauksen jatkoon pääsyä kohti, kun puolustaja Justin Schultz onnistui ohittamaan Senators-vahti Craig Andersonin viivalta lähteneellä laukauksella.

Pudotuspeleissä sensaatiomaisesti altavastaajana tiensä itäisen konferenssin finaaliin raivannut Senators-ryhmä osoitti sisukkuutensa, kun hyökkääjä Ryan Dzingel tasoitti kamppailun 2-2 vain kolme minuuttia Schultzin osuman jälkeen ja sai venytettyä ottelun lopulta jatkoajalle.

Penguinsin ratkaisevan jatkoaikaosuman iski konkarihyökkääjä Kunitz illan toisellaan, kun ottelua oli pelattu 85:09.

Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä pelasi ottelussa yli 31 minuuttia, mutta nuorukaiselle ei kertynyt tehopisteitä tilille.

Finaalissa Penguins kohtaa suomalaisvahti Pekka Rinteen johtaman Nashville Predatorsin.