Pittsburgh Penguins on voiton päästä paikasta konferenssifinaaleissa. Kun joukkue sai uskomattoman nopeasti aivotärähdyksestä toipuneen Sidney Crosbyn vielä takaisin Washington Capitalsia vastaan pelattavan ottelusarjan viidenteen otteluun, näytti Penguinsin tilanne hyvältä.

– Oloni tuntui hyvältä. Meillä oli paikkoja, mutta emme vain osuneet. Joinain iltoina viimeistely ei toimi niin hyvin, Crosby sanoi Pittsburgh Post-Gazettelle.

Pittsburgh vaikutti vielä kahden erän jälkeen menevän jatkoon joukkueen johtaessa 2-1. Joukkueen 2-1-maaliin myös Crosby sai syöttöpisteen.

Kolmannessa erässä Capitals aloitti kuitenkin oman show’nsa.

– Kyllähän homman haluaisi paketoida tuollaisessa tilanteessa. Sitä haluaa, kun menee johtotilanteessa kolmanteen. Mutta sitä ei tapahtunut. Siitä pitää oppia, Crosby totesi.

Etenkin erän alussa Penguins suli pahasti. Capitals iski viidessä minuutissa kolme osumaa.

Kun päätöserää oli pelattu vajaa kolme minuuttia, Nicklas Bäckström iski otteleun tasoihin. Alle viisi minuuttia myöhemmin Jevgeni Kuznetsov löikin Capitalsin jo johtoon.

Kuznetsovin osumasta vain 27 sekuntia myöhemmin osui myös toinen venäläispelaaja. Ottelusarjan aikana parjattu kapteeni Aleksandr Ovetshkin pamautti ottelun loppulukemiksi 4-2.

Penguins johtaa nyt ottelusarjaa 3-2 ja saa seuraavan mahdollisuuden lyödä Capitalsin lomille kotijäällään.