PARIISI. Kohtalo on tietenkin kova sana, mutta ei kokoonpanon ulkopuolelle jääminen ole koskaan mikään mukava rasti.

Näin on käymässä Jesse Puljujärvelle, joka ei ollut neljässä pelaavassa ketjussa mukana keskiviikkona, kun Leijonat harjoitteli Pariisissa ensimmäistä kertaa lopullisen MM-kisaryhmän kanssa.

Valtteri Filppulan ja Sebastian Ahon vierelle oli istutettu nyt Miro Aaltonen.

Tshekin EHT-turnauksessa Puljujärvi oli ollut vielä ketjun kolmas jäsen.

Aho itse osaa myötäajatella Puljujärven tilannetta.

– Tiedän omalta osaltani sen, että en ollut World Cupissa alustavassa kokoonpanossa ennen pelien alkua. Mutta sitten lopputurnauksen aikana olin peleissä mukana, Aho mietti SuomiKiekko-sivustolle keskiviikkona.

– Pitkä turnaus – asiat muuttuvat. Totta kai tuollaiset ratkaisut kuuluvat tähän asiaan ja uskon, että jokainen saa oman näyttöpaikkansa tässä matkan varrella.

Puljujärvi on Aholle tuttu pelaaja Kärpistä ja nuorten MM-kisoista. Oulu-kytkös on mukana myös Aaltosen kohdalla.

– Aloitettiin viime kausi samassa ketjussa. Minä, Miro ja (Juuso) Ikonen. Miro oli sentterinä ja tykkäsin jo silloin pelata hänen kanssaan. Hyvin klikkasi. Toki aika vähän tuli lopulta pelattua samassa vitjassa, mutta on tuossa kuitenkin vähän yhteistä historiaa olemassa.

Aho on ollut hyvin perillä siitä, miten Aaltosen tämä kausi meni Euroopassa.

– Hän on ottanut hurjia askeleita ja steppejä eteenpäin kehityksen saralla, Aho kehaisee.

Keskiviikkona Aho ja Leijonat ottivat tuntumaa alkulohkon pelipaikkaan, Accor Hotels Arenaan. Ahon suupielille kumpusi hymyä, kun puhe kääntyi Pariisiin.

– Olen kuullut, että tämä on hieno kaupunki. On kaikennäköistä ja varmasti on tekemistä vapaapäivinä. Se on kuitenkin mun mielestä tärkeää, että kun on vapaapäivä, niin on sitä muuta. Ettei mietitä pelkästään sitä jääkiekkoa. Hyvä kaupunki siinä mielessä.

– Mutta sitten taas kun on pelipäivä, niin sitten ne nähtävyydet eivät saa olla mielessä. Yritetään olla sellainen joukkue, joka on pelipäivänä parhaimmillaan. Välipäivinä voi tehdä sitten mitä haluaa.

Aho sai kokea NHL-tulokaskaudellaan isoja areenoita päivästä toiseen. Näin Pariisin ison hökkelin valot eivät paljoa enää häikäisseet.

– En tiedä kyllä yhtään, että minkälaista kiekko- ja fanikansaa täällä on. Mutta uskon, että täällä on hyvä tunnelma jokaisessa pelissä. Ja onhan tämä varmasti Euroopan mittakaavassa ihan kärkihalleja, Aho katsoo ympärilleen.

Pelitapahtumat kyseisessä hallissa ja MM-kisoissa lähtevät liikkeelle perjantaina. Silloin Suomi kohtaa Valko-Venäjän.