NHL:n finaaliavauksessa Pittsburgh Penguinsin riveistä löytyi hieman erikoisempi onnistuja.

Nimittäin seuran videovalmentaja Andy Saucier, joka oli tarkkana ensimmäisen erän kohutilanteen yhteydessä.

Predators oli täräyttänyt kiekon maaliin, mutta Penguins haastoi P.K. Subbanin tekemän osuman paitsiona.

Saucierin näkemyksen perusteella tehty haasto onnistui, sillä Predatorsin hyökkääjän Filip Forsbergin takajalka oli hieman irti jäästä. Eli alueelle tulo tapahtui sääntöjen vastaisesti.

– Ehkä he tekevät voileivän tai kastikkeen hänen kunniakseen, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan naureskeli, viitaten Penguinsin kotiareenan myyntikojuihin.

Tämän jälkeen Sullivanin ulosanti oli huomattavasti vakavampaa.

Finaaliavauksesta Penguins onnistui ottamaan mukaansa 5-3-voiton. Mukaan mahtui muun muassa peräti 37 minuuttia kestänyt jakso, jonka aikana kotijoukkue ei ampunut kertaakaan kohti Predators-vahtia Pekka Rinnettä.

– Emme olleet kovin hyviä. Noissa pitäisi aina kuitenkin pystyä vastaamaan, enkä usko, että pystyimme tekemään sitä lainkaan toisessa erässä, Sullivan harmitteli.

Predators onnistui nousemaan kolmen maalin takaa rinnalle.

Helpotusta Penguinsille toi Jake Guentzelin iskemä 4-3-maali. Osumaan johtanut Guentzelin laukaus päätti Penguinsin pitkän kuivan putken.

– Hän on tehnyt mainiota työtä meille ja hän on erittäin hyvä pelaaja. Tiedämme sen, että pystymme luottamaan häneen, kun pelejä ratkotaan, Sullivan hehkutti Guentzelia.

Finaalisarja jatkuu Pittsburghissa Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

– Uskon, että voimme olla koko joukkueena huomattavasti parempia. On iskettävä pöytään selvästi korkeampi suorittamistaso.

– Niin pelaajat kuin johtohahmot tietävät sen, ettemme olleet nyt parhaimillamme. Pidämme huolen siitä, että vastaamme oikealla tavalla toisessa pelissä, Sullivan puhui jo tulevasta.