Kuopiossa on tehty varsin hieno ele KalPan kotihallin Niiralan Montun nimen suhteen.

Viime vuosien aikana hallin nimi on ollut Data Group Arena yhteistyösopimuksen myötä.

Nyt nimi palautetaan virallisessa muodossa Niiralan Montuksi.

Asian taustalla on viisi kuopiolaista yrittäjää / yritystä, jotka haluavat olla mukana kehittämässä alueen jääkiekkoa aina junioreista Liiga-tasolle asti.

Niiralan Monttu Oy:ksi nimetty, juuri perustettu yhtiö on sopinut KalPan kanssa kolmevuotisesta yhteistyöstä. Jatkossa Niiralan Monttu Oy:n tarkoitus on tuoda myös muita alueen yrityksiä mukaan toimintaan.

– Data Group Areena oli hieno juttu ja toi meille erinomaisesti positiivista huomiota. Jostain kumman syystä kuitenkin alkoi tuntua, että nyt on aika tehdä sekä KalPalle että yleisölle kunnianosoitus ja palauttaa Kuopion jäähallin nimi siksi, mikä sen kuuluu olla, Eric Valta sanoo aiemmin hallin nimeä yksinoikeudella hallinneesta Data Group Kuopiosta.

– On todella hienoa, että paikalliset yritykset haluavat olla mukana tällä tavalla kehittämässä kuopiolaista kiekkoilua ja ovat mahdollistamassa meille jatkossakin pääsarjatasolla kilpailukykyistä toimintaa. Kuopion jäähallin nimen palauttaminen Niiralan Montuksi on hieno urheilukulttuuriteko, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kommentoi seuran tiedotteessa.

Niiralan Monttu Oy:n viisi perustajatahoa ovat Eric Valta / Data Group Kuopio, Markus Pohjonen / PS-Tasotyö, Mika Tossavainen / Kuopion Tapetti ja Väri, Jukka Kekäläinen / Ad Kiivi sekä Juha Jylhäsalmi / Jylhäsalmi Productions.

Viime kaudella KalPa ylsi ensimmäistä kertaa liigahistoriansa aikana SM-finaaleihin. Mukaan tarttui hopeaa.