Pittsburgh Penguinsin ja Nashville Predatorsin välinen NHL:n Stanley Cup -finaalin ensimmäinen ottelu alkoi hurjalla tavalla.

Predatorsin onnistui avaamaan maalihanat avauserässä, mutta P.K Subbanin iskemä osuma hylättiin lopulta Penguins-luotsi Mike Sullivanin tekemän valmentajan haasteen ansiosta. Ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg oli kerennyt paitsioasemaan ennen Subbanin osumaa, joten tuomarit tuomitsivat tilanteen paitsioksi. (Kyseenalainen tilanne synnytti hurjan raivon faneissa – lue uutinen aiheesta klikkaamalla tästä)

Kyseenalaiset tilanteet jatkuivat avauserässä, kun Penguins sai heti hylätyn maalin jälkeen 5-3-ylivoiman, jonka lopussa venäläistähti Jevgeni Malkin ampui tulisen lämärin Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinteen ohi.

Pittsburgh Penguins

@penguins
Ahh, we love being on the good end of a 5-on-3.

Penguins sai Malkinin osumasta hurjan hurmoksen päälle ja he iskivät vain minuuttia ja viisi sekuntia myöhemmin 2-0-johtomaalin. Veteraanihyökkääjä Chris Kuniz tarjoili maagisen syötön Conor Shearylle, jolla oli helppo työ laittaa kiekko täysin tyhjänä ammottavaan maaliin.

NBC Sports Hockey

@NBCSportsHockey
Conor Sheary, open for business. 🤑
#StanleyCupFinal

Penguins lisäsi johtoa vielä avaus erän viimeisellä minuutilla Nick Boninon osumalla. Bonino lähetti syötön maalille, joka kimposi epäonnekkaasti Predators-puolustaja Mattias Ekholmin jalasta ohi voimattoman Rinteen.

@penguins
Nick Bonino has points in four-straight Stanley Cup Final home games (2G-2A).

Predators kavensi ottelun 3-1 toisessa erässä puolustaja Ryan Ellisin ylivoimaosumalla.

NHL

@NHL
The bearded blueliner is at it again for the @PredsNHL. #StanleyCup

Nashville nousi peliin mukaan kolmannessa erässä, kun hyökkääjä Colton Sissons kavensi kamppailun 3-2:een ajassa 50:06.

The @PredsNHL are within one!

Get to @NBC NOW or stream online here → tw.nbcsports.com/QF6p

Predators teki sensaatiomaisen nousun kolmannessa erässä ja tasoitti ottelun 3-3 Frederick Gaudreaun maalilla.

Boom. Tie game.

Penguins onnistui iskemään 4-3-voittomaalin vain hieman yli kolme minuuttia varsinaisen peliajan päättymistä. Maalista vastasi pudotuspelisensaatio Jake Guentzel, jolle osuma oli jo kevään kymmenes.

@penguins
Yeah, that's as good as it Guentz.

Guentzel scores his league-leading 10th goal of the playoffs.

Penguins varmisteli johtoaan Nick Boninon tyhjään maaliin iskemällä 5-3-osumalla.