Ottawa Senators päihitti Pittsburgh Penguinsin maalein 2-1 NHL:n pudotuspelien itäisen konferenssin kuudennessa finaaliottelussa.

Penguins avasi kamppailun maalihanat venäläistähti Jevgeni Malkinin upealla yksilösuorituksella.

Ottawa nousi kuitenkin toisen erän lopussa tasoihin pudotuspelisensaatio Bobby Ryanin osumalla. Ottelun voittomaalin Senatorsille iski Mike Hoffman, joka ohitti Penguins-vahti Matt Murrayn hurjalla lämärillä.

Ottelun ylivoimainen sankari oli Senators-vahti Craig Anderson, joka torjui kamppailussa 45 kertaa.

Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä pelasi ottelussa yli 20 minuuttia, mutta hänelle ei kertynyt tehopisteitä.

Senatorsin voitto hallitsevasta mestarista olisi melkoinen jättiyllätys.

Pudotuspelisarjan jatkoon menijä ratkeaa Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä pelattavassa seiskaottelussa. Ratkaiseva kamppailu pelataan Penguinsin kotona.